Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η οργή να μετατραπεί σε δημιουργία

MΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ : 

Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας


Υπάρχουν διλήμματα σε αυτές τις εκλογές και ποια είναι αυτά;

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου καλούμαστε με την ψήφο μας να αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας. Να επιλέξουμε ανάμεσα σ' αυτούς που επένδυαν την πολιτική τους επιβίωση στη χρεοκοπία του τόπου, και σε εκείνους που ανέλαβαν, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος, την ευθύνη για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία.

Μπορεί ένα κόμμα μόνο του, στις σημερινές συνθήκες, ακόμη και με αυτοδυναμία, να βγάλει τη χώρα από την κρίση;

Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας. Να προκύψει μια θετική πρόταση που με άξονα την αλλαγή του χρεοκοπημένου διοικητικού και αναπτυξιακού μας μοντέλου θα συνεγείρει την οργισμένη και απογοητευμένη κοινωνία σε μια δημιουργική αντιμετώπιση της κρίσης.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας για κάθαρση στον χώρο των επιδομάτων;
Με την ηλεκτρονική απογραφή των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων αποκλείσαμε όσους εισέπρατταν παράνομα από διαφορετικές πηγές το ίδιο επίδομα.
Η βάση που δημιουργήσαμε μείωσε κατά περίπου 40.000 άτομα τους πλασματικούς δικαιούχους και το κράτος εξοικονόμησε 110 εκατομμύρια ευρώ.
Παράλληλα, με την ταυτοποίηση των στοιχείων θα μειωθούν κι άλλο οι εγγραφές και με την ανάδειξη των νησίδων διαφθοράς και συναλλαγής μπορούμε στο επόμενο βήμα, με συστηματικούς ελέγχους, να εξυγιάνουμε το σύστημα παροχής προνοιακών επιδομάτων.

Χ. Τελίδης
ΕΘΝΟΣ «E» 24/4
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63648128&outleft=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου