Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Φαήλος, ο Βορίδης και οι μετανάστες

http://www.haremgirlreview.com/images/branding_jewish_slaves.jpg
Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό με τους παράνομους μετανάστες. Οτι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη ροή από τον Εβρο ή τα νησιά και στη συνέχεια, επειδή δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος, να διοχετεύονται με την άδεια της αστυνομίας στην Αθήνα ή σε άλλες μεγάλες πόλεις γιατί δεν ξέρουν τι να τους κάνουν. Ομως κι αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες, από διάφορους πολιτικάντηδες, ξεπερνούν κάθε όριο λαϊκισμού και ρατσισμού.
Φαήλος ιππεύων

Μόλις προχθές ο εξ απορρήτων σύμβουλος του κ. Σαμαρά, ο Φαήλος Κρανιδιώτης συμφώνησε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι παράνομοι μετανάστες θα πρέπει να σταμπάρονται με κάποιο σημάδι στο σώμα για να τους ξέρουμε. Οτι έκανε δηλαδή περίπου ο Χίτλερ με τους Εβραίους... Μας... καθησύχασε βέβαια λέγοντας ότι δεν σκοπεύουμε να τους κάνουμε σαπούνι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, αλλά θα μπορούμε έτσι να τους στέλνουμε πιο εύκολα πίσω στην πατρίδα τους. Αν δεν μπορούν, αν δεν θέλουν, κάτι θα σκεφτεί πάλι ο προστάτης της ασφάλειας μας.

Βορίδης υπουργεύων
Ο άλλος ομοϊδεάτης του ο κ. Βορίδης, αφού αποκαθάρθηκε από το παρελθόν του και κατέλαβε υπουργικό θώκο, προκειμένου να μαζέψει μερικές ψήφους παραπάνω και να ανεβάσει τις μετοχές του στην κομματική επετηρίδα, ξέχασε ότι είναι μέλος μιας κυβέρνησης και θεωρεί ότι μπορεί μόνος του να αποφασίζει για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους μετανάστες.

Αφού συμφώνησε και το κόμμα του και ο ίδιος για τα περιβόητα στρατόπεδα προσωρινής κράτησης, μόλις διαπίστωσε ότι το πρώτο θα γίνει στην εκλογική περιφέρεια τόριξε στο τσάμικο. Επειδή λέει δεν του ζήτησαν την άδεια για τη χρησιμοποίηση των λυόμενων, που τυπικά ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου του αποφάσισε να βάλει... βέτο στη χρησιμοποίηση τους και να απαγορεύσει την ίδρυση του στρατοπέδου στην Αμυγδαλέζα. Για λίγους ψήφους παραπάνω, πήγε περίπατο το προφίλ του... σοβαρού πολιτικού που μας πλάσαρε για να ξεχάσουμε το παρελθόν του. 
Ο λαϊκισμός και η κομματική φαυλοκρατία σε όλο της το μεγαλείο...

Δυστυχώς όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες θα ακούσουμε πολλά ακόμα από επίδοξους εθνικοπατριώτες. Το θέμα προσφέρεται άλλωστε για δημαγωγική εκμετάλλευση και φυσικά δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μόνο που ούτε με ρατσιστικές κορώνες, ούτε με ευκαιριακούς λαϊκισμούς διαμορφώνεται πολιτική και πολύ περισσότερο αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Αλλα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο καθένας που θέλει να επενδύσει στο φόβο και την αγωνία των πολιτών, μπορεί να κάνει ανέξοδα το κομμάτι του, δηλώνοντας ό,τι θέλει, ελπίζοντας ότι όλο και κάποιοι ψηφοφόροι θα παρασυρθούν. Για το τι θα γίνει μετά, «έχει ο Θεός» που θά 'λεγε και ο κ. Σαμαράς...
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=454773&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου