Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ο άνθρωπος που νίκησε το ρομπότ σε αγώνα πινγκ πονγκ (VIDEO)

Χτυπήσετε εδώ - Ο άνθρωπος που νίκησε το ρομπότ σε αγώνα πινγκ πονγκ (VIDEO)'


Ο Γερμανός Τίμο Μπολ, στην κορυφαία πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια με δεκάδες τίτλους Πρωταθλητή 
Ευρώπης αλλά και παγκόσμιες διακρίσεις στο πίνγκ πόνγκ, ένοιωθε ότι τα είχε δοκιμάσει όλα.

Πάντα όμως υπάρχει και κάτι καινούργιο και μια νέα πρόκληση και σαφώς αυτή που του έθεσε η γερμανική εταιρία κατασκευής ρομπότ, ήταν η μεγαλύτερη.Στη Σαγκάη όπου η εταιρία επρόκειτο να παρουσιάσει κάποια νέα μοντέλα παραγωγής, ο Τίμο Μπολ θα είχε την ευκαιρία να κοντραριστεί με μια ρομποτική μηχανή που παίζει πίνγκ πονγκ !Εδώ και δεκάδες χρόνια, το θέμα έχει απασχολήσει ηθοποιούς, σεναριογράφους, συγγραφείς και πολλούς ακόμα που θέτουν το ερώτημα εάν οι μηχανές σιγά σιγά μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο σε πολλά σημεία.
Το εγχείρημα αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον και η ρομποτική μηχανή Κuka έδειξε να είναι πολύ καλά προγραμματισμένη αιφνιδιάζοντας τον έμπειρο αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και προηγήθηκε έτσι με 6-0 στο μοναδικό σετ που θα έδιναν σε ένα αγώνα επίδειξης που αποτελούσε ουσιαστικά και το promotion της εταιρίας για το λανσάρισμα των νέων μοντέλων.
Αυτό ήταν και το μυστικό καθώς η ρομποτική μηχανή (KR 6 R900 SIXX) που θύμιζε περισσότερο ένα μεγάλο μηχανικό χέρι αιφνιδιάστηκε, δεν είχε πλάνο αντίδρασης και φυσιολογικά γνώρισε τελικά την ήττα με 11-9.
Ο Μπολ είχε διπλό κέρδος καθώς εκτός από τη νίκη του πήρε και τον τίτλο του πρεσβευτή της συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία πρόκειται σύντομα να ανοίξει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη, καθώς το πίνγκ πόνγκ είναι από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα στην Κίνα.
Ο στόχος είναι το επόμενο μοντέλο να μην έχει μόνο ένα…χέρι αλλά να θυμίζει κανονικά άνθρωπο και να έχει στο ρεπερτόριό του και κάποιες εκπλήξεις, ώστε να δυσκολεύει τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου και γιατί όχι και να τους κερδίζει.
«Ήταν ωραία εμπειρία και όσος κόσμος το είδε και με πλησίασε μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτή την προσπάθεια» δήλωσε περιχαρής ο γερμανός πρωταθλητής.
Να σημειωθεί ότι ο γερμανός μηχανικός Ουλφ Χόφμαν έφτιαξε ρομπότ εκπαίδευσης αλλά όχι το κανονικό, που πετάει μπάλες. Αυτό είναι ένα αυτόματο ρομπότ, με το οποίο μπορεί να παίξει κάποιος, δημιουργήθηκε μέσα σε δύο χρόνια και προς το παρόν έχει μόνο παθητική λειτουργία. Το ότι παρουσιάστηκε μέσα στο χρονικό διάστημα, που εμφάνισε μία παρόμοια ιδέα η γερμανική εταιρεία KUKA είναι σύμπτωση. 
Στο μυαλό των περισσότερων κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εφιάλτη, καθώς τα ρομπότ δεν θα νικούσαν απλά τους ανθρώπους σε ένα παιχνίδι, αλλά θα έφταναν να τους αντικαταστήσουν, σε μια επανάσταση των ρομπότ, όπως έχουμε δει κατά καιρούς σε φίλμ ή έχουμε διαβάσει σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας.
Ο Μπολ όταν ξεπέρασε το αρχικό ξάφνιασμα, άρχισε να προσθέτει στο παιχνίδι του, τον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή το απρόβλεπτο με δύσκολες μπαλιές, καρφιά και άλλα κόλπα που γνωρίζει φυσικά πολύ καλά.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου