Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Στο εδώλιο για ληστεία ο χρυσαυγίτης Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Στη βουλή η δικογραφία για άρση ασυλίας


Με την ένδειξη «κατεπείγον» διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Βουλή, η δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκειμένου να κριθεί η άρση ή όχι της βουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να δικαστεί για ληστεία, καθώς η δίκη του έχει προσδιοριστεί για τις 30 Απριλίου 2014.
mathaiopoulos
Η δικογραφία αφορά υπόθεση ληστείας και η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρσης της ασυλίας του.
Σύμφωνα με την δικογραφία τον Αύγουστο του 2005 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με τους συγκατηγορούμενους του χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη από τον οποίο απέσπασαν την τσάντα που κρατούσε. Το περιστατικό έγινε στην Αθήνα, στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.
Σύμφωνα με την κατηγορία οι δράστες πλησίασαν τον Έλληνα (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ένας από όλους της ομάδας, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπο του θύματος, ο οποίος ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.
Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τον ¨Έλληνα το τσαντάκι του, που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, κλειδιά και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου