Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μ. Μπόλαρης: Δεν θα μπω στην λογική της κοκορομαχίας που έχει στηθεί ανάμεσα στα στελέχη της διασπασμένης παράταξης

Την πρόθεσή του ν' απέχει συνειδητά από την στείρα αντιπαράθεση, η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ των ανθυποψηφίων του καθαρά για λόγους εντυπώσεων, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γρηγόρη Θωματίκου κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι TVS, για το αν θα αλλάξει στρατηγική και αν σκοπεύει να επιτεθεί αργότερα, ο κ. Μπόλαρης είπε χαρακτηριστικά "έχει στηθεί μία κοκορομαχία ανάμεσα στα στελέχη μίας πρώην ενιαίας παράταξης, οι οποίοι περιφέρονται ανά την Περιφέρεια αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά της κοκορομαχίας χωρίς να έχει κατατεθεί καμία πρόταση, καμία αγωνία, κανένα σχέδιο, αλλά μόνο καυχησιολογίες, πιστεύετε ότι αυτό είναι περιφερειακές εκλογές;"
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας πως "Εμείς δεν είμαστε στη διαδικασία των περιφερειακών εκλογών για να μπούμε σε καβγά τέτοιου επιπέδου, αλλά για να πούμε πως εδώ επικρατεί μία λογική επαρχίας της Αθήνας, εξάρτησης από τα Υπουργεία και τα κόμματα. Ενώ από την άλλη πλευρά, έχουμε την ευρωπαϊκή προσέγγιση μιας άλλης Περιφέρειας, που καταλαβαίνει τις δυνατότητες του τόπου, ξέρει τους ανθρώπους του τόπου και αναδεικνύει αυτό το πολυτελές ανθρώπινο δυναμικό, με τη γνώση, με τη θέληση και τη δυνατότητα να υπηρετήσει, με τον ορίζοντα ο οποίος λέει ότι πάω και διεκδικώ περιφερειακά προγράμματα στην Επιτροπή Περιφερειών, πάω και αναζητώ θέση στα προγράμματα τα οποία έχει προτείνει τομεακά η Ευρωπαϊκή Ένωση και φέρνω χρήματα στον τόπο. Και έτσι στηρίζω τα νέα παιδιά, τα οποία έντρομα μας κοιτούν στα μάτια, βλέπουν κοκορομαχίες και καβγάδες άνευ αντικειμένου, και λένε «αυτοί δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν, την τσάντα στην πλάτη και στο εξωτερικό να βρούμε δουλειά»."
Ο κ. Μπόλαρης κατέληξε τονίζοντας ότι ''Σε αυτή λοιπόν τη λογική δεν θα πάρω μέρος. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε άλλη πρόταση, η οποία έχει χαρακτηριστικά περιφερειακής ανάπτυξης, ευρωπαϊκών πολιτικών, πρόγραμμα κοινωνικής συνοχής, αναδιάρθωσης των υπηρεσιών για να υπηρετηθεί ο πολίτης, ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει αυτή η εξαιρετικά πλούσια Περιφέρεια αλλά βέβαια και των γεωστρατηγικών ζητημάτων αυτής της Περιφέρειας. Αυτήν την πρόταση ήρθαμε να υπηρετήσουμε. Δεν ερχόμαστε για να μπούμε στη λογική του άρχω της Περιφέρειας και θα είμαι ο Περιφερειάρχης. Δεν έχει ανάγκη από αυτά ο τόπος. Ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους που καταλαβαίνουμε την ένταση της κρίσης, το μέγεθος των προβλημάτων, τα αδιέξοδα των πολιτών και θέλουμε να υπηρετήσουμε. Με αυτήν τη λογική προσερχόμαστε στις εκλογές, να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους πολίτες σε ώρα κρίσης."

http://www.thestival.gr/policy/self-government/item/166094-m-mpolaris-den-tha-mpo-stin-logiki-tis-kokoromaxias-pou-exei-stithei-anamesa-sta-stelexi-tis-diaspasmenis-parataksis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου