Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Οι ακομμάτιστοι του Θεοδωράκη, η οικογενειοκρατία και οι χορηγίες

Έχει χώρο γιά όλους μας μέσα στο ποτάμι
Του Φέλιξ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει λέει θέσεις, γιατί περιμένει να διαμορφωθούν από τους ανθρώπους που συντάσσονται μαζί του εν καιρώ. Θα είναι θέσεις αντίθεσης στο κατεστημένο, την οικογενειοκρατία και το κομματικό παρελθόν. Και πριν προλάβει να αναρτήσει τη νέα σειρά φωτογραφιών από την εσχατιά της αγροτοτουριστικής τρέντυ Ελλάδας, ήρθε η σκληρή πραγματικότητα. Πέντε ανθρώπους ανακοίνωσε όλους κι όλους ως υποψήφιους και ήταν αρκετοί για να πάρει το Ποτάμι τις διακηρύξεις περί μη κομματικής προέλευσης και αξιοκρατίας.
Ο Μίλτος Κύρκος, γιός του Λεωνίδα Κύρκου, είναι φαντάζομαι το ίδιο εικόνα της οικογενειοκρατίας, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και πλείστοι άλλοι που έχουν πάρει ως προίκα την πολιτική και την περιφέρουν ως επάγγελμα. Και αυτό το έκανε ο Θεοδωράκης στο ξεκίνημα που είχε κάθε δικαίωμα να κάνει ακριβώς το αντίθετο
Πάμε τώρα στις ακομμάτιστες πηγές του Ποταμιού. Από τους συμμετέχοντες, ο Νίκος Δήμου, υπήρξε στέλεχος της νεοφιλελεύθερης Δράσης. Άρα η κομματική καταγωγή είναι δεδομένη και γνωστή.
Η Σοφία Κιντή, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ .Άρα και πάλι μιλάμε για κομματική καταγωγή και παρελθόν.
Ο καθηγητής Σταύρος Τσακυράκης, υπήρξε γραμματέας του Ρήγα Φεραίου, της οργάνωσης του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού. Αλλά το κυριότερο, υπήρξε ενδεχομένως το μοναδικό άτομο που δήλωσε δημόσια πως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ήταν αθώος στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Ακόμη δηλαδή και αν το κομματικό του παρελθόν είναι μακρινό, το πρόσφατο πολιτικό του,δ εν είναι ό,τι πιο φρέσκο υπάρχει.
Ας πάμε όμως στα πιο σκληρά. Το site του Σταύρου Θεοδωράκη ,ήταν και είναι γεμάτο από διαφημίσεις Τραπεζών, του ΟΠΑΠ, του Δημοσίου. Ο Θεοδωράκης παραμένει μέτοχος του site. Δηλαδή έχει εισοδήματα από τις τράπεζες και όλους αυτούς που θα έπρεπε να έχει απέναντι στην πολιτική του. Ο Θεοδωράκης δεν αναφέρθηκε ποτέ κατά των τραπεζών ή του σκανδάλου του ΟΠΑΠ και στη δημοσιογραφική και στη σύντομη πολιτική του καριέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν τον ρωτά ο Γιάνης Βαρουφάκης "γιατί δεν λες κάτι για τις τράπεζες" ο Θεοδωράκης απαντά "όλοι ξέρουμε το ρόλο των τραπεζών από τον Εμφύλιο και μετά". Η Θεοδωράκια γενικότητα της αόριστης ευθύνης. Όλη αυτή η θολούρα, μόλις άρχισε να κυλά το ποτάμι. Οικογενειοκρατία, κομματικό παρελθόν και οικονομικές ομηρίες.
http://www.koutipandoras.gr/article/111157/oi-akommatistoi-toy-theodoraki-i-oikogeneiokratia-kai-oi-horigies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου