Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Πανηγυρικό κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup

Πολιτική στήριξη για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα θα παράσχει το Eurogroup, που συνεδριάζει στην Αθήνα. Θετικά μηνύματα από Ντάισελμπλουμ και Ρεν
01 Απρ 2014 - 10:03
Χαμός γίνεται! Αυθόρμητα πανηγύρια οργανώνονται απ΄άκρη σ΄άκρη στην Ελλάδα γιά να γιορταστεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο. Το κλίμα για την Ελλάδα είναι πανηγυρικό, μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχέδιο, ενώ οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στέλνουν μηνύματα στήριξης στην ελληνική κυβέρνηση.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως «χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα ανακάμπτει κι επιστρέφει στην ανάπτυξη. Αυτό καταδεικνύεται και από το πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε αισιόδοξοι».
Ερωτηθείς για το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει μετά την επιβεβαίωση του πλεονάσματος από την Eurostat και θα γίνει στη διάρκεια ή μετά το καλοκαίρι.
Ενθουσιασμός διάχυτος παντού!
Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν επεσήμανε πως «έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα· Η χώρα ανακάμπτει».
Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Ρεν ξεκαθάρισε ότι σήμερα θα υπάρξει πολιτική στήριξη για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο και οι επίσημες αποφάσεις για τις δόσεις θα ληφθούν αργότερα.
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=173153

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου