Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: «Αν ενωθούν ΝΔ, Χρυσή Αυγή και ΑΝΕΛ θα κυβερνάμε 50 χρόνια...»



Ανοικτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί του σχηματισμού ενός νέου κόμματος αφήνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος. Ενός κόμματος που θα στοχεύει στους δεξιούς ψηφοφόρους, καθώς, όπως τονίζει, μια ενδεχόμενη στροφή της ΝΔ προς το κέντρο, μετά τις ευρωεκλογές και αναλόγως των αποτελεσμάτων της κάλπης, θα σημάνει τον δικό του αποκλεισμό από το κόμμα.

Στη συνέντευξή του στη Real News, ο πρωταγωνιστής του βίντεο που τάραξε το πολιτικό σκηνικό, προχωρά και στη διατύπωση μιας πρότασης για την «ένωση της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες», λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα ποσοστά τους, με βάση τα τωρινά δεδομένα, φτάνουν στο 46%. «Αν ενωθούμε θα κυβερνάμε για 50 χρόνια. Αλλιώς θα κυβερνά η Αριστερά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος.

Στην ίδια συνέντευξη τονίζει πως δεν ήταν ο μόνος που είχε επαφές με τη Χρυσή Αυγή, ενώ αποκάλυψε πως τον προσέγγισε «κόμμα της Δεξιάς», για να του προτείνει να κατέβει ως υποψήφιος ευρωβουλευτής κι εκείνος αρνήθηκε λέγοντας: «Είμαι ΝΔ».
Υποστήριξε μάλιστα πως δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα. «Και υπουργοί και βουλευτές. Δεν θα αναφέρω ονόματα. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης το είπε και δημόσια», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως δέχθηκε κλήσεις και από ενστόλους που του δήλωναν «είμαστε μαζί σου, μπες μπροστά», παρακινώντας τον να ιδρύσει νέο κόμμα.


Τέλος, σε ερώτηση για το αν επιμένει σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ακόμα και τώρα που κατηγορείται ως εγκληματική οργάνωση, απάντησε «Οχι με αυτούς. Θέλω τους 500.000 ψηφοφόρους της ΧΑ που δεν είναι ναζί».
Ενώ για την υπόθεση με το επίμαχο βίντεο δηλώνει: «Έπαιξα ένα επικίνδυνο αλλά αναγκαίο για την παράταξη και τη χώρα ρόλο και πλήρωσα το κόστος. Έμαθα πολλά μυστικά των Χρυσαυγιτών, όπως ότι είναι παγανιστές και ειδωλολάτρες. Μιλώντας μαζί τους έμαθα ότι άρχισαν να επισκέπτονται και να διανυκτερεύουν με τις ημέρες σε μοναστήρια και του Αγίου Όρους. Όχι βέβαια γιατί ξαφνικά ανακάλυψαν την ορθοδοξία αλλά για να ακυρώσουν τη δική μας στρατηγική ταύτισης με την Εκκλησία. Όταν το είπα στο Μαξίμου έμειναν άναυδοι».

1 ΣΧΌΛΙΟ:

Ανώνυμος είπε...
Ο φασίστας κι αν εγέρασε, δεν αλλάζει. Είναι σαν το λύκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου