Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Στ΄άρματα! Στ΄άρματα! …καλέ ένας ΑΝΤΑΡΤΗΣ!

Δίχως κουβέντα δεύτερη, ο Αποστολάκης ζώστηκε τ΄άρματα του
πατέρα του, καί πήρε τα βουνά. Το λημέρι του στα κατσάβραχα του Πανοράματος και της Πυλαίας, εκεί που τρώει ψωμί κι αλάτι η φτωχολογιά της φτωχομάνας Σαλονίκης. 
Παιδί γέννημα της Φιλοθέης, μεγαλωμένο στις λασπογειτονιές του Ψυχικού, της Κηφισιάς και της Εκάλης, από μικρό στην βιοπάλη, κολλεγιόπαις στο Αμερικάνικο κολλέγιο. Αθηνοθρεμένο, αλλά όσο και νά ΄ναι, άλλο πράγμα η επανάσταση. Γιά χάρη της ο Αποστολάκης πήρε τις πάνες του, ξενιτεύτηκε καί πήγε στον βορρά να γίνει επαγγελματίας πολιτικός πρωτοπαλίκαρο του καπετάν Πανίκα και αντάρτης Μακεδονομάχος.
Αργότερα τα πράγματα δυσκόλεψαν για το κόμμα και ο πρώην καπετάνιος αναγκάστηκε να κάνει δήλωση και να παραιτηθεί. Ήρθε λοιπόν σινιάλο από τα κεντρικά με βουλοκέρι Σαμαράδικο. Η ντριρεχτίβα του Αντών Τσαούς Σαμαρά δεν άφηνε περιθώρια : Βάλτε επειγόντως ένα δικό μας παιδί, να ελέγχουμε την κατάσταση! Το Σαμαράδικο ρέμπελο ξεκίνησε, η μαμά κίνησε γη, UNESCO, και ουρανό, η Καλαμάτα επέβαλε σαν λύση το μωρό της Φιλοθέης και ο Πόντος επάρθεν: ο Απόστολος,  βρέθηκε αρχηγός με δικό του καπετανάτο, κληρονομιά το φουσάτο του καπετάν Πανίκα : όλα εκλεκτά και καθαρά παλικάρια, με αυτοθυσία προς τα κοινά, σαν άλλοι λαϊκοί κλέφτης και αμαρτωλοί.
Καίτη Tzi - του ΑΝΤΑΡΤΗ της UNESCO η μαμά
Σαν κλέφτες και αμαρτωλοί λοιπόν, που με εκβιαστική παρέμβαση του Αντών Τσαούς Σαμαρά αποδέχτηκαν για αρχηγό τον Αποστόλη Τσε-τσε-κώστα, της Καίτης Tzi το baby!
Γόνος Αθηναϊκής γενιάς ο Αποστόλης, Βασιλόφρων από τα γεννοφάσκια του. Ο πατέρας του, ο Γιώργος Τζιτζικώστας σαν όλους τους κατατρεγμένους του Κολωνακίου και των βορείων προαστίων της Αθήνας, πήγε κι αυτός στην Σχολή Αναβρύτων. Συμμαθητής του πατέρα του Αποστόλη στην σχολή Αναβρύτων ήταν και ο γιός της Βασίλισσας Φρειδερίκας, ο Κωνσταντίνος Ντιγκρέτσια-Γκλύξμπουργκ. Μεγαλωμένο μέσα στην φτώχεια και στην μιζέρια...πώς να μην γίνει αντάρτης το παιδί! Με χρυσό κουτάλι το τάϊζε η μάνα του, που λεφτά δεν τους περίσσευαν να αγοράσουν ασημένιο.
Και η επανάσταση συνεχίστηκε! Μιά επανάσταση που έφερε τον Τσε-τσε-κώστα μπροστά στον θρόνο, καβάλα σε άσπρο άλογο, με φορέματα μεταξωτά, κράνη και κορδέλες Χρυσαυγίτικες, περγαμηνές Βασιλικές, φτερά και πούπουλα. Καί στην παρέλαση κατά του Φασισμού δεν παρέλειψε να καλέσει τα παιδιά που πίνουν αίμα στο όνομα του
Οι ιδεολογικές καταβολές  ενός αντάρτη - Η Βασίλισσα Φρειδερίκη, ώς Γερμανίδα πριγκίπισσα με στολή της Ναζιστικής Νεολαίας.καπετάν Κοκός, ο μετέπειτα Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ, ο Βασιλεύς των Ελλήνων. Φτώχεια καταραμένη!
Χίτλερ.
Τον ορμήνεψε η συντρόφισσα μαμά: "Ο καπετάν Πανίκας, παιδί μου, Χριστός δεν ήταν αλλά τον φίλησες και τον έφαγε η μαρμάγκα. Πόντιος αυτός; Πιλάτος εγώ, και Ιούδας γιόκα μου εσύ!  Ο  Σαμαράς σε ήθελε δήμαρχο, αλλά που να μπλέκουμε τα μπούτια μας με τον Μπουτάρη τώρα εμείς. Θα μας πάρει παραμάσχαλα, δεν είμαστε γιά τέτοια, και είσαι ευαίσθητο παιδάκι εσύ! Παλιά Μασονία εμείς, τζουτζούκο, Τσε-τε-κώστα μου, άστους αυτούς, υπάρχει και ο Καμένος, υπάρχουν και οι ψημένοι, και οι καϋμένοι, υπάρχουν τέλος και οι ψεκασμένοι! Υπάρχουν  και τα τάγματα με τα Χρυσά τα Αυγά, υπάρχει και η "Γιά τα λεφτά σου Αποστόλη μου τα δίνω όλα ρε γαμώτο!" Και γιά λεφτά μην νοιάζεσαι κοκόνε μου! Oλόκληρη UNESCO στα πόδια μας κυλιέται, και μ΄ένα τσού, να δείς οι παλαιονεοδημοκράτισσες, οι νεοχουντικές και βασιλόφρονες συντρόφισσες της καλής κοινωνίας της φτωχομάνας Σαλονίκης, από Παραλιακή και Καλαμαριά μέχρι Πανόραμα στάζουν το χρήμα στην ποδιά της μαμάς σου αγόρι μου, ναί, γιά να σε κάνουν Περιφεριάρχη ΑΝΤΑΡΤΗ μου εσένα!  Άσε λοιπόν τον Σαμαρά που πάει δήθεν να σε κάνει Δήμαρχο αντί γιά τον Μπουτάρη, που από κρασί ξινόμαυρο να πάει! Πές του λοιπόν...Δεν θέλω την Ιερουσαλήμ Κύριε! Ούτε κάν την Σαλονίκη! Και μην με λές Ιούδα εμένα, αφού στο τέλος θα αναγκαστείς (με μαύρο σταυρό που θα σε ρίξουν) σταυρωμένος να ανακράξεις :"Ιωαννίδη, ιδού η μητέρα παράταξή σου, οι Καμμένοι και οι ψημένοι, όπου γής, οι ψεκασμένοι και οι Χρυσαυγίτες, της Πατουλίδου, όπου πατείς", και τελικά θα με υποστηρίξεις!
...μην τύχει και βγεί καμιά Τσιριζού ή κανας Μάρκος στον Δεύτερο γύρο και ούτε ψύλλο στον κόρφο σου μετά από τον Βαγγέλα!"
Εμπρός λοιπόν της γής οι αφορεσμένοι, της χούντας συρφετός και της Χρυσής Αυγής οι κολασμένοι,
Με ΑΝΤΑΡΤΗ καπετάνιο της Καίτης το μωρό, και τον Γκλύξμπουργκ αρχηγό! 
ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ξεκίνησε, με καραβάνια από μετάξι κι ένα βαρέλι ευρώ, και κάρτες της Ουνέσκο!
...γιά να πορθήσει, λέει, τον Πύργο τον Λευκό!

το κουνούπι της Μακεδονίας

http://tokounoupi.blog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου