Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Υπέρ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ και ΑΝΤΛΙΩΝ!!!...παραγράφηκαν τα πρόστιμα πετρελαϊκών εταιριών

Άρον άρον εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Στουρνάρας μόλις ο αναπληρωτής υπουργός Ταγάρας πιεσμένος από την αντιπολίτευση, αποφάσισε να αποσύρει την διάταξη που εξυπηρετεί πετρελαϊκά συμφέροντα.

Τροπολογία για ελάφρυνση των πετρελαϊκών εταιριών το μήλον της έριδος χθες στη Βουλή

Τροπολογία που περιελάμβανε ρύθμιση σχετικά με την παράταση επιβολής κυρώσεων στους υπόχρεους τήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης σε πετρελαιοειδή προϊόντα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, κατατέθηκε χθες στην Βουλή λίγες ώρες μετά το τέλος της συνεδρίασης.


Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει τροπολογίες ελάφρυνσης των πετρελαϊκών εταιριών την στιγμή που υπερψηφίζει νόμους στέλνοντας εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους άμεσα στην ανεργία και το 15% των δημοσίων υπαλλήλων στην απόλυση σε βάθος χρόνου.


Ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας για άλλη μια φορά έλαμψε δια της απουσίας του από τα έδρανα της Βουλής και έτσι ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς, μη ξέροντας πως να αντιδράσει μπροστά στις πιέσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την επικείμενη τροπολογία, αναγκάστηκε να αποσύρει τη σχετική διάταξη. 

Χωρίς την στήριξη του επιτελείου του υπουργείου οικονομικών και με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την ΝΔ ότι χαρίζει πρόστιμα σε εταιρείες πετρελαιοειδών, ο ανυπεράσπιστος Ν.Ταγάρας έκανε πίσω δηλώνοντας: "Επειδή δεν είμαι αρμόδιος και δεν γνωρίζω για όλα αυτά που έχουν εισαχθεί από άλλους υπουργούς και επειδή ο αρμόδιος κ. Στουρνάρας δεν είναι εδώ, η παράγραφος αυτή αποσύρεται". Μόλις έγινε γνωστό το πισωγύρισμα του αναπληρωτή υπουργού ως εκ θαύματος άρχισαν να καταφθάνουν στη Βουλή ένας ένας οι υπουργοί που συνέταξαν την επίμαχη τροπολογία με αρχηγό τον Γ. Στουρνάρα ο οποίος τα "έσυρε" στον κ.Ταγάρα για την απόφασή του.

Για να επιβάλει την τάξη ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι "εκ παραδρομής ο παριστάμενος αναπληρωτής υπουργός δήλωσε, εν τη απουσία μου, ότι αποσύρεται η ρύθμιση". Επίσης ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν έχει κλείσει και αναμένεται συνέχεια στην συζήτηση για την συγκεκριμένη τροπολογία.

Σύσσωμο το κοινοβούλιο αντέδρασε με πρώτο τον κ.Παπαδημούλη να δηλώνει πως «Το σημείο 6 είναι φωτογραφική φαύλη υπουργική τροπολογία υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών πετρελαιοειδών, οι οποίες, αντί να έχουν κυρώσεις για τη μη τήρηση αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης, τους δίνεται παράταση. Πρόκειται για βιομηχανία παραγωγής σκανδάλων με υπουργική βούλα»

«Η τροπολογία έχει κατατεθεί τις 5 παρά τέταρτο το απόγευμα - και μέσα στη θετική διάταξη που υπάρχει, έχουν προστεθεί όλα τα αρνητικά σημεία. Πρόκειται για ξεκάθαρη, καραμπινάτη τροπολογία ξεπλύματος συμφερόντων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νότης Μαριάς.

Ωστόσο στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται αφού η κυβέρνηση εν όψη εκλογών δείχνει να ψάχνει εναγωνίως συμμάχους στο πρόσωπο των επιχειρηματιών. Πριν μερικές μέρες, στις 14 Μαρτίου 142 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψήφισαν το να χαρίσουν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα σε πετρελαϊκές εταιρίες και εφοπλιστές.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του UNFOLLOW:

Η κυβέρνηση Σαμαρά επιχείρησε να σβήσει πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις που, μόνο για την Motor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη τα έτη 2010-2011, ανέρχονται στα 480 εκ. ευρώ, από 800 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο. Η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία και να σβήσει αναδρομικά πρόστιμα και κυρίως να νομοθετήσει από εδώ και πέρα φορολογική ασυλία στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τις συναλλαγές τους μέσω offshore εταιρειών.

Η τροπολογία έρχεται να εξυπηρετήσει «πλήθος εταιρειών και ιδίως εταιρειών πετρελαιοειδών». Η πρώτη εταιρεία είναι η Μotor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη και η δεύτερη τα ΕΛΠΕ του Σπύρου Λάτση όπου είναι συνέταιρος με το ελληνικό δημόσιο.


© stokokkino.gr | 11 Απριλίου 2014 - See more at: http://stokokkino.gr/article/7388/Tropologia-gia-elafrunsi-ton-petrelaikon-etairion-to-milon-tis-eridos-xthes-sti-Bouli#sthash.C4U1KAku.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου