Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Seçim İçin Savaş Planı (Video Haber)

Mart 27th, 2014 | Good Morning Turkey

Seçim İçin Savaş Planı (Video Haber)
GÜNCEL
30 Mart’taki seçime az bir süre kala Türkiye ile Suriye arasında gerilen ipler, savaş ihtimalinin kamuoyunda yüksek sesle konuşulur hale gelmesine neden oldu.
YouTube’a ‘secim gudumu’ isimli bir hesapla yüklenen son ses kaydı ilk kez bir devletin seçilmişleri ve atanmışları arasında geçtiği iddia edilen Suriye’ye girme ile ilgili planlamaları tartışıyor. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferdidun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in katıldığı bir toplantıya ait olduğu öne sürülen dört ses, Suriye’ye ilişkin konuşuyor.
MİT MÜSTEŞARI KENDİ TOPRAĞINA FÜZE ATTIRMAKTAN BAHSEDİYOR
‘Ortam dinlemesi’ olduğu iddia edilen ses kaydında Ahmet Davutoğlu’nun “‘Başbakan, bu (Süleyman Şah Türbesi) bir imkan gibi değerlendirilmeli bu konjoktürde’ dedi” ifadelerini kullandığı belirtiliyor. Ses kaydında Hakan Fidan’a ait olduğu öne sürülen sesin ise ”Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine’de saldırtırız” dediği iddia ediliyor.Feridun Sinirlioğlu’nun “Ulusal güvenliğimiz son derece pespaye ucuz bir iç politika malzemesi haline geldi” dediği iddia edilen ses kaydında, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in“Direk savaş sebebi yani yapacağımız iş direk savaş sebebi” dediği öne sürülüyor.
Ses kayıtları:
Transkript:
sk1
sk2
sk3
sk4
sk5
sk6
sk7
sk8
sk9
sk10
Gazete Port/GoodMorningTurkey.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου