Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το άλλο με τον Τοτό καί τον Αντώνη...«βγαίνουμε τώρα από την κρίση χάρη στις θυσίες του λαού και τη στήριξη των εταίρων μας»


20 Μαρ 2014 - 15:28
«Στην Ελλάδα βγαίνουμε τώρα από την κρίση χάρη στις θυσίες του λαού και τη στήριξη των εταίρων μας»...υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά

Έφτασε η ώρα που με σταθερότητα και δυναμισμό μπαίνουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.

«Στην Ελλάδα βγαίνουμε τώρα από την κρίση χάρη στις θυσίες του λαού και τη στήριξη των εταίρων μας», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά.
Αναφερόμενος στη συμφωνία για την εξυγίανση των τραπεζών, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ορόσημο», χαρακτηρίζοντάς την «σημαντικό βήμα μπροστά».
«Δεν γίνεται ανάκαμψη χωρίς ρευστότητα», τόνισε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι βασική προτεραιότητα είναι η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη ρευστότητα και στον τραπεζικό τομέα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντικό κομμάτι της λύσης», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η κοινωνική συνοχή και η διόρθωση των λαθών που έγιναν στην εφαρμογή των έντονων δημοσιονομικών μέτρων, τονίζοντας την ανάγκη να διορθωθούν τα λάθη που έπληξαν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού.
«Με τις μεταρρυθμίσεις και τα δημοσιονομικά μέτρα η χώρα πέτυχε για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη αλλά «είχε τελικά αποτελέσματα».

«Είμαστε μια χώρα που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της», επεσήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δείξαμε ότι όταν οι Έλληνες θέλουμε μπορούμε να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε».
Τέλος, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πρέπει να ανατραπεί η αμφισβήτηση στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα τα κατάφερε, γιατί οι εταίροι μας έδειξαν ότι πιστεύουν στην αλληλεγγύη».
«η Ελλάδα τα κατάφερε, γιατί οι εταίροι μας έδειξαν ότι πιστεύουν στην αλληλεγγύη»


«Προσβλέπουμε σε μια καλύτερη Ευρώπη μέσω βιώσιμης ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, λογοδοσίας και διαφάνειας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου