Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Στο Σικάγο ο Μπόλαρης, βαρυσήμαντη ομιλία

Ομιλία ανεξάρτητου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη το Σάββατο 22/02/2014 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγου.


Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Σικάγου, μίλησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκος Μπόλαρης. Αναφέρθηκε διεξοδικά στην κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία τονίζοντας πως η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που εφαρμόζεται σήμερα είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης ανάλυσης για τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι επεσήμανε ο Σερραίος πολιτικός αν κατανοήσουμε τη δομή του προβλήματος και προχωρήσουμε στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Στην ουσία, ανέφερε ο κ. Μπόλαρης, θεωρούμε πως το πρόβλημα, το αίτιο είναι το δημόσιο χρέος όταν στην πραγματικότητα το μείζον ζήτημα, το θεμελιώδες, είναι η κατάρρευση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Όσο δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τα μεγάλα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση αποσαρθρώνουν την πραγματική οικονομία θα κινούμαστε στον ατέρμονα κύκλο της μερκελικής λιτότητας και του διογκωμένου δημόσιου χρέους. Το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στη χώρα μας και ακολουθείται πειθήνια από τη σημερινή διακυβέρνηση δεν είναι βιώσιμο αφού συρρικνώνει συνεχώς τη διαθέσιμη ρευστότητα από την αγορά και συνακόλουθα αποστερεί πόρους από το δημόσιο. Η συνεχής φορολογική αστάθεια, η ανασφάλεια στον τραπεζικό τομέα, επιτείνουν το πρόβλημα. Κινούμαστε, είπε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Μπόλαρης, στον αντίποδα μις πολιτικής, που θα απέφερε υπό άλλες προϋποθέσεις ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα και ισορροπία στην επιχειρηματικότητα. Η χώρα μας έχει αντικειμενικά τις δυνατότητες για μια αναπτυξιακή προοπτική που θα επιφέρει σταδιακά έξοδο από την κρίση. Αρκεί να υπάρξει αλλαγή πολιτικής που θα στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, τις νέες επενδύσεις, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για να σταματήσει η αιμορραγία της ελληνικής κοινωνίας με τη μετανάστευση του πλέον δυναμικού και προικισμένου τμήματος της ελληνικής νεολαίας, με την μετεγκατάσταση των ελληνικών επιχειρήσεων στην αλλοδαπή.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολιτικές συμμετοχής των πολιτών, που αξιολογούν τις προτεραιότητες της χώρας, που κατανοούν το διεθνές κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, που αναλύουν και συνθέτουν αντικρουόμενες απόψεις, που παρεμβαίνουν με ουσιώδεις προτάσεις. Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής είναι η λάθος αντίδραση μερίδας του εκλογικού σώματος που εμπρός στο αδιέξοδο επιλέγει αρνητική στάση εκδίκησης προς το πολιτικό σύστημα.
Έχουμε μια χώρα που μπορεί να αξιοποιήσει το φυσικό της πλούτο, τον πολιτισμό της, τη γεωστρατηγική της θέση, το υψηλής εξειδίκευσης δυναμικό της, τη ρωμαλέα παρουσία της ομογένειας που θα πρέπει ενωμένη να συστρατευθεί στη μεγάλη προσπάθεια αλλαγής του αναπτυξιακού και διοικητικού μοντέλου της χώρας. Για να είναι η πρόκληση της κρίσης που περνάμε η μεγάλη ευκαιρία που σηματοδοτήσει μια πορεία ανάπτυξης για τον τόπο, κατέληξε ο Μάρκος Μπόλαρης.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ Μπόλαρη στην ομογένεια του Σικάγου περιλαμβάνει στη συνέχεια ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Μακεδονικού Συλλόγου, συνάντηση με τον κ. Jessy White, υπουργό εσωτερικών του illinois, και ομιλία σε ομογενείς επιχειρηματίες και σε πανεπιστημιακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου