Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

O Mάρκος Μπόλαρης με τον Σπύρο Χαριτάτο του Α 96.5 Θεσσαλονίκη



Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μάρκου Μπόλαρη στον Ρ/Σ Alpha 96,5 με τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο
Απαντώντας σε ερώτηση για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας τόνισε:

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σαφές ότι η διοίκηση έδειξε ότι έχει έλλειμμα σχεδίου, έλλειμμα πολιτικής. Είναι οι πολίτες αυτοί που ξέρουν ότι αυτά τα τρεισήμισι δύσκολα χρόνια, ενώ ο θεσμός θα μπορούσε να είναι εργαλείο περιφερειακής πολιτικής, ενώ θα έπρεπε να παρεμβαίνει σε μείζονα ζητήματα και προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της Περιφέρειας, άλλες φορές είχε έλλειμμα σχεδίου και άλλες έλλειμμα προοπτικής.

Όπου υπήρχε μείζον ζήτημα, το οποίο έκαιγε, η διοίκηση της Περιφέρειας, με όλες τις μορφές της, επικαλούνταν αναρμοδιότητα. ‘‘Είμαστε αναρμόδιοι για την περίπτωση του χρυσού στην Χαλκιδική. Είμαστε αναρμόδιοι για αυτά που γίνονται στο λιμάνι. Είμαστε αναρμόδιοι για το νερό και την ΕΥΑΘ. Είμαστε αναρμόδιοι για τα θέματα των σκουπιδιών’’. Όμως αυτό πραγματικά δεν έχει καμία σχέση με την Αυτοδιοίκηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το σημερινό ΠΑΣΟΚ είπε:

«Τα κόμματα υπάρχουν γιατί εκφράζουν πολίτες, εκφράζουν κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές ομάδες. Εγώ συμμετείχα σαν μέλος και σαν στέλεχος σε ένα κίνημα το οποίο ιδρύθηκε για να εκφράζει τους μικρομεσαίους Έλληνες πολίτες, τους μη προνομιούχους όπως έλεγε ο Αντρέας, και να εκφράζει τα συμφέροντα τους αυτά συντεταγμένα, μέσα στο κοινό σύνολο, στο εθνικό σύνολο, στο σύνολο της χώρας. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται αυτή την στιγμή από την κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει το υπόλειμμα του κόμματος, δεν εκφράζουν τους πολίτες και τα συμφέροντα τους και τους μικρομεσαίους πολίτες».

Απαντώντας σε ερώτηση για την διαγραφή του από την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είπε:

«Δεν μετάνιωσα γιατί αρνήθηκα να υπερψηφίσω μέτρα σε βάρος των πολιτών και διαγράφηκα. Αρνήθηκα να ανταλλάξω την ψήφο μου με οφίτσια και θώκους γιατί θεωρώ πως το πρόταγμα δεν είναι προσωπικό, δηλαδή προσωπικής διαδρομής και κατάληψης θέσεων, αλλά είναι πρόταγμα πολιτικής. Στην πολιτική είμαστε για να υπηρετούμε τον τόπο και τους πολίτες, αν διαφωνούμε με αυτό το οποίο είναι σε εξέλιξη, αν διαφωνούμε δηλαδή με τις πολιτικές που εφαρμόζονται, τότε είμαστε υποχρεωμένοι να διαφοροποιηθούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το χαρακτήρα της υποψηφιότητας Μπόλαρη δήλωσε:

«Απευθύνομαι στους συμπολίτες μου με μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα, η οποία έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Η Περιφέρεια είναι η κεντρική πολιτική σκηνή. Πρέπει να ενεργοποιηθεί και να δώσει προοπτική στους νέους που περιθωριοποιούνται στην οικονομία που διαλύεται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου