Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ευρωβουλευτής Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης


Η ευρωβουλευτής Χρυσούλα Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η οποία στις ευρωεκλογές του 2009 εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκο Μπόλαρη.
   Την υποψηφιότητά της παρουσίασε στους δημοσιογράφους ο κ. Μπόλαρης, ο οποίος τόνισε πως αυτή σηματοδοτεί την πρόταση για ποιότητα και πολιτισμό στην περιφερειακή πολιτική και την αλλαγή ορίζοντα, που θέλει τη λήξη της πολιτικής με τη Θεσσαλονίκη επαρχία της Αθήνας και διεκδικεί την Κεντρική Μακεδονία ως μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη.
   Η κ. Παλιαδέλη είπε ότι η πρόταση της ήρθε σαν "κεραυνός εν αιθρία", ενώ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει από το Ευρωκοινοβούλιο και να ιδιωτεύσει. Με τον ίδιο τρόπο, σημείωσε, της είχε γίνει και το 2009 η πρόταση από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. "Το μέλλον της Ευρώπης είναι στις περιφέρειές της" τόνισε και σκοπός της είναι να μεταφέρει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την εμπειρία που απέκτησε τα πέντε χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο.
   Ο κ. Μπόλαρης ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξή του έχει τον τίτλο "Συμμετέχω" και κεντρικό σύνθημα "φυσάει Βαρδάρης, ξαστερώνει".
   Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αντιπαράθεση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον βουλευτή της Ν.Δ. και υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Ιωαννίδη, απάντησε: "Παρακολουθώ την αντιπαλότητα στο εσωτερικό μιας παράταξης που διαχειρίστηκε ανεπιτυχώς και χωρίς αποτέλεσμα τα πράγματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".
   Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι δεν ανησυχεί από τα ποσοστά που του δίνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, διότι αποτελούν "προσωρινή αποτύπωση", καθώς η παράταξή του δεν έχει μιλήσει ακόμα και δεν έχει παρουσιάσει τις προτάσεις της. "Πέρα από την αγωνία που έχουν κάποιοι υποψήφιοι, οι πολίτες δεν άρχισαν να ασχολούνται με τις περιφερειακές εκλογές" πρόσθεσε.
   Σε ερώτηση αν θα παραιτηθεί από τη βουλευτής απάντησε ότι αυτό θα το πράξει όταν εκλεγεί περιφερειάρχης. Η εντολή που πήρε από τους ψηφοφόρους στο νομό Σερρών ισχύει για όλη τη θητεία, είπε και σχολίασε πως υπάρχουν παραιτήσεις ουσίας και παραιτήσεις επικοινωνίας.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=203122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου