Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μάρκος Μπόλαρης : απευθύνομαι στους ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Κ. Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από στη Θεσσαλονίκη.
Στην παρουσίαση του νέου ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού σχήματος ο κ. Μάρκος Μπόλαρης απευθύνθηκε στους ενεργούς δημοκρατικούς πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου, που συμμετέχουν στη διαμόρφωση του συλλογικού οράματος για μια άλλη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης που θα μετασχηματίσει το κυρίαρχο σήμερα αυτοδιοικητικό πρότυπο. Ζήτησε χωρίς συμπλεγματικές συμπεριφορές απέναντι στην κεντρική διοίκηση, αλλά με αυτοπεποίθηση, στηριγμένοι σε κινήσεις, συλλογικότητες και στα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος να σηματοδοτήσουμε την εκκίνηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου με αξίωση να αναδειχθεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιόπιστος ανταγωνιστικός εταίρος στην Ευρώπη.
«Η φιλοδοξία μας είναι να υπηρετήσουμε τον τόπο μας σε περίοδο κρίσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλαρης και τόνισε ότι πως ο στόχος είναι να αξιοποιηθεί το παραγωγικό έμψυχο δυναμικό του τόπου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «προτείνουμε πρόγραμμα με ρεαλισμό και αισιοδοξία και στόχος μας είναι να πείσουμε τους πολίτες που νιώθουν οργή για τις επιβαλλόμενες πολιτικές ύφεσης, να μη σκέφτονται τιμωριτικά, για να μη γίνει η οργή τους τυφλή αντίδραση, αλλά μορφή δημιουργικής ενέργειας για να πάει ο τόπος μπροστά. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση». Να υπάρξει δημιουργική διαχείριση της οργής των πολιτών με πολιτικό ρεαλισμό που θα προσβλέπει στην οικοδόμηση ενός αναπτυξιακού προτύπου με άξονες αναφοράς την ποιότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια.
Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε πως η προσπάθεια της παράταξής του στρέφεται στη στήριξη της δυνατότητας οικονομικής ανάκαμψης της Κ. Μακεδονίας, με σχέδιο και προγραμματισμός, με όραμα στηριγμένο στις δυνατότητες του τόπου, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία και προκλήσεις της περιφερειακής πολιτικής. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «μέχρι τώρα όλα αυτά παραμένουν για την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, άγνωστες λέξεις», ενώ έθεσε ως αρχές της παράταξης το σεβασμό του δημοσίου χρήματος και του περιβάλλοντος μέσα από πολιτικές ανάπτυξης, αλλά και τις αλλαγές πολιτικές και θεσμικές στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε όλους τους ενεργούς πολίτες που βίωσαν το βάλτωμα και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου, να βρεθούν στο πλευρό του, ώστε «να φυσήξει ο Βαρδάρης, να ξαστερώσει ο τόπος, νʼ ανοίξουν προοπτικές. «Μαζί μʼ αυτούς μπορούμε να διώξουμε την υγρασία, την ομίχλη, την καταχνιά που κάθισε στο αυτοδιοικητικό, περιφερειακό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον στην Κεντρική Μακεδονία», τόνισε. Ο κ. Μπόλαρης είπε επίσης ότι «μπορούμε ανεξάρτητοι, χωρίς να υπακούμε σε κομματικές σκοπιμότητες, να προχωρήσουμε ως ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες και να κάνουμε πράξη αυτό που λείπει από την περιφερειακή διοίκηση: την αυτοδιοίκηση»
Στο πλευρό του κ. Μπόλαρη βρέθηκαν σήμερα πολλοί από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του στις περιφερειακές εκλογές του 2010, καθώς και πολλά στελέχη της ΔΗΜΑΡ -η οποία έχει ήδη ανακοινώσει τη στήριξή της στο πρόσωπο του ανεξάρτητου υποψηφίου Περιφερειάρχη. Στην αίθουσα παραβρέθηκαν επίσης οι πρώην βουλευτές Σωτήρης Παπαντωνίου και Ηλίας Θεοδωρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου