Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ με την περιφέρεια για τους πολίτες

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στην Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία με τη δημοσιογράφο Φούλη Δημητρακοπούλου

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : Ακούγεται και ένα ακόμα όνομα, πάρα πολύ έντονα, σε διάφορους κύκλους, και δεν είναι άλλος από τον Μάρκο Μπόλαρη, τον βουλευτή Σερρών, τον οποίον έχουμε μαζί μας σήμερα. Κύριε Μπόλαρη καλημέρα, καλωσήλθατε στη Δημόσια Ραδιοφωνία.

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Καλή σας μέρα κυρία Δημητρακοπούλου, καλημέρα στους ακροατές της Δημόσιας Ραδιοφωνίας.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το όνομά σας ακούγεται πάρα πολύ, αλλά τελικά δεν μας λέτε εσείς τι ακριβώς θα κάνετε, για να το ξεκαθαρίσουμε λιγάκι το θέμα; Τι θα κάνετε τελικά, θα κατεβείτε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης και αν ναι με ποιον;

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Κυρία Δημητρακοπούλου, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία, είναι μία πρόκληση. Όπως έλεγα και χτες μιλώντας δημόσια, είναι μία πρόκληση Δημοκρατίας. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές ετοιμαζόμαστε να πάμε σε εκλογές, σαν να πρόκειται να εκλέξουμε τοπική διοίκηση ή περιφερειακή διοίκηση. Όμως οι εκλογές δεν είναι για περιφερειακή διοίκηση, αλλά για Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Αυτοδιοικούμαι σημαίνει ότι εγώ ελέγχω και διοικώ τον εαυτό μου. Η πρόκληση λοιπόν είναι να διοικήσουμε εμείς, οι κάτοικοι της Περιφέρειας, την Περιφέρεια, να αυτοδιοικηθούμε σαν Περιφέρεια.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εννοείτε ότι αυτό δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής;

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εννοώ ότι η Αυτοδιοίκηση δεν επιτυγχάνεται εάν απλά μια φορά στα τέσσερα-πέντε χρόνια προσέρχονται οι πολίτες και ψηφίζουν, για να δοθεί η νομιμοποιήση. Γι’αυτό και μιλώ για πρόκληση Δημοκρατίας, για μία άσκηση Δημοκρατίας, διότι η Αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι καλούνται οι πολίτες να συμμετάσχουν όχι απλά εξουσιοδοτώντας κάποιους να διαχειριστούν τα θέματα της Περιφέρειας – καθώς οι εκλογές συνιστούν εξουσιοδότηση – αλλά να συμμετέχουν στον προγραμματισμό για το ποια έργα έχει ανάγκη ο τόπος, να συμμετέχουν στον έλεγχο για την πορεία των έργων και τη διαχείριση των χρημάτων, να λειτουργούν με θεσμούς και διαφάνεια. Είναι μία τεράστια πρόκληση, με την οποία όμως δεν ασχολούμαστε. Η συζήτηση η οποία εξελίσσεται μέχρι στιγμής είναι ποιος πρότεινε ποιον. Γιατί; Αυτό το γιατί δεν μπαίνει στη δημόσια συζήτηση, δεν συζητούμε δηλαδή ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, τα Σέρρας, το Κιλκίς, η Κατερίνη, η Έδεσσα και η Χαλκιδική. Συζητούμε μόνο αν κάποιο κόμμα ή κάποιος σχηματισμός, κεντρικά εξ Αθηνών, επέλεξε κάποιοι πρόσωπο για να διοικήσει ή για να συγκεντρώσει ψήφους και για να γίνει ένας κομματικός συσχετισμός στην Περιφέρεια. Θα μου πείτε, για καινούριο μας το λέτε αυτό; Δεν το λέω για καινούριο, το επισημαίνω όμως σαν μία παθογένεια.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μέχρι στιγμής όμως κύριε Μπόλαρη, οι πολίτες αισθάνονται αποστασιοποιημένοι λιγάκι από τον θεσμό της Περιφέρειας, είναι πολύ μακριά και δεν έχουν μπει στη διαδικασία να καταλάβουν τι ακριβώς γίνεται.

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Αυτό ακριβώς συζητώ μαζί σας. Η συζήτηση που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο δημόσιο λόγο και στα ΜΜΕ, δεν αφορά τους πολίτες. Εάν λοιπόν δεν προσεγγίσουμε την Περιφέρεια σαν Αυτοδιοίκηση, δηλαδή αν δεν την προσεγγίσουμε σαν μία πρόκληση και άσκηση Δημοκρατίας για τους πολίτες, αν αυτή η υπόθεση δεν αφορά τους πολίτες, τότε δεν μιλούμε για Αυτοδιοίκηση, αλλά για περιφερειακή διοίκηση. Αλλά για να θυμηθούμε και για να καταλάβετε τι εννοώ – και αυτό το λέω για τους ακροατές – παλιότερα η περιφερειακή διοίκηση ήταν ο πασάς. Ο σουλτάνος από την Κωνσταντινούπολη όριζε έναν πασά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν υπέυθυνος για την περιοχή της Μακεδονίας και αυτός ήταν περιφερειακή διοίκηση. Εμείς όταν λέμε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν θέλουμε έναν πασά ή έναν περιφερειάρχη, αλλά θέλουμε έναν θεσμό, ο οποίος συνιστά άσκηση για όλους εμάς τους πολίτες. Με ρωτούν πολλοί, και συνάδερφοι σας και πολίτες, αν θα κατέβω στις εκλογές. Τους απαντώ πως δεν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε κανένα ύψος, δεν έχω νοοτροπία άρχοντα και εξουσιαστή για να κατέβω στις εκλογές. Είμαι πολίτης ανάμεσα στους πολίτες. Και ως πολίτης σκέφτομαι πως θα πρέπει να ασκηθούμε στη Δημοκρατία όλοι μαζί, διότι οι εκλογές είναι πρόκληση συλλογική και όχι ατομική. Θα μπορούσε κάποιος να πει εδω, τώρα θυμηθήκατε τη Δημοκρατία; Όχι, το λέω όμως αυτή την ώρα που ο τόπος βρίσκεται σε περιδίνηση οικονομικής κρίσης και οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητά τους την αδυναμία να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη – άλλοι αδυνατώντας να πληρώσουν τη ΔΕΗ άλλοι την θέρμανση, άλλοι αδυνατώντας να στηρίξουν τα παιδιά τους στις σπουδές, άλλοι έχοντας την καθημερινή αγωνία της ανεργίας, που είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Όλοι αυτοί οι πολίτες λοιπόν, το μόνο το οποίο δεν θέλουν είναι να βλέπουν ότι κάποιοι ασχολούνται με εκλογές, αλλά αυτό όλο που εκτυλίσσεται, απλά δεν τους αφορά. Ή λοιπόν θα κάνουμε την Περιφέρεια θεσμό Αυτοδιοίκησης, ο οποίος ασχολείται με τους πολίτες που είναι αναγκεμένοι μέσα στην κρίση, ασχολείται με τα δικά τους προβλήματα, με τη δική τους χειροπιαστή καθημερινή δυσκολία, ή αυτό το πράγμα δεν μας αφορά.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εννοείτε την χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής ή τη δημιουργία κάποιου παραγωγικού μοντέλου για την εκάστοτε Περιφέρεια, να αναλάβει τον ρόλο αυτό;

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Εννοώ και αυτό. Η Περιφέρεια, δηλαδή εμείς οι δημοκρατικοί πολίτες της Περιφέρειας, θα πρέπει να ασχοληθούμε πρώτα από όλα με τα θέματα κοινωνικής συνοχής, γιατί η κρίση αυτή θέτει σε διακινδύνευση την κοινωνική συνοχή. Βλέπετε δίπλα σας ότι έχουμε πολίτες οι οποίοι είναι οργισμένοι και οι οποίοι είναι έτοιμοι να πάνε στις εκλογές και να ψηφίσουν βάσει της οργής. Οργή η οποία είναι δικαιολογημένη, την οποία όμως πρέπει να ελέγξει ο καθένας μας, όχι να ελεγχθεί από κάποιο τρίτο κέντρο ή εξουσιαστικά. Ο καθένας μας να ελέγξει την οργή για να μπορέσει να την μετατρέψει σε ενέργεια δράσης και όχι σε αντίδραση.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Μπόλαρη, έχετε εκπληκτικό λόγο αλλά θα επιμείνω να θέσω και κάποιο ερώτημα, για να ξέρουμε και τι γίνεται. Τελικά τι θα κάνετε, θα κατεβείτε και με ποιους; Ποιοι θα σας στηρίξουν; Γιατί είδαμε ότι η ΔΗΜΑΡ συζητάει πολύ θετικά και σας στηρίζει. Τι γίνεται, θα κατεβείτε με τη ΔΗΜΑΡ, θα κατεβείτε με κάποιον άλλον; Συζητήσεις γίνονται και στο ΠΑΣΟΚ, ασχέτως του αποτελέσματος. Τι θα κάνετε εσείς;


ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Καλά κάνετε και επιμένετε στην ερώτηση, αλλά θεωρώ ότι έχει απαντηθεί διότι σας είπα ότι με ενδιαφέρει να προχωρήσουμε στη συλλογική πρόκληση που είναι οι εκλογές για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ότι αυτή η συλλογική πρόκληση αφορά τους πολίτες. Και δεν είναι πρόκληση να διοριστεί ή να υποδειχθεί στους πολίτες από κάποια άλλα κέντρα ο Περιφερειάρχης, δηλαδή αυτός που άρχει στην Περιφέρεια, αλλά να υποδειχθεί από τους πολίτες συλλογική πρόταση για να πάει μπροστά ο τόπος και οι πολίτες σε αυτήν την Περιφέρεια. Εάν λοιπόν αναφέρομαι σε κάποιους - και αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για την οποία θα τα πούμε τις επόμενες μέρες – αναφέρομαι στους δημοκρατικούς πολίτες. Σε αυτούς τους πολίτες οι οποίοι δυσκολεύονται και είναι στριμωγμένοι από την κρίση, σηκώνουν όλο το βάρος της κρίσης και καταλαβαίνουν ότι αυτό το πρόγραμμα που εκτελείται στη χώρα πρέπει να αλλάξει.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να περάσουμε σε κάτι άλλο. Υπάρχει μία προσπάθεια που γίνεται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, πολλές κινήσεις, μια ανασύσταση υποτίθεται του χώρου και έχουμε τόσα πολλά ονόματα, την Ελιά, τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του κυρίου Λοβέρδου, τη Δυναμική Ελλάδα του κυρίου Μόσιαλου, τους Μεταρρυθμιστές, την Πρωτοβουλία Β, την Πολιτεία 2012, τους 58, το Π80...Υπάρχει ένας άπειρος συνδυασμός κομμάτων και ονομάτων, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί και εχέγγυο ιδεολογικού πλουραλισμού. Πώς το βλέπετε όλο αυτό το πράγμα;

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Όλο αυτό είναι μία συζήτηση πολιτιστικού προσανατολισμού για την Κεντροαριστερά. Πολιτιστικού γιατί στο τέλος, όταν θέλει να ασχοληθεί κανείς με το σήμερα του τόπου και δεν ασχολείται με το τι γίνεται με το ενάμιση εκατομμύριο ανέργων, ας λέει και ας επικαλείται ό,τι τίτλους θέλει και ας ανεμίζει ό,τι λάβαρα θέλει. Αυτή τη στιγμή, κυρία Δημητρακοπούλου, οι πολίτες αισθάνονται ότι έχουν καταρρεύσει φράχτες και μαντρότοιχοι που τους χώριζαν ανάμεσα σε κομματικούς σχηματισμούς. Είναι η ένταση της κρίσης αυτή η οποία έχει ισοπεδώσει τους κομματικούς διαχωρισμούς. Και ενώ υπάρχει αυτή η ισοπέδωση και οι πολίτες αισθάνονται ενότητα μέσα στην πίεση που αισθάνονται από την οικονομική κρίση, κάθε λίγο και λιγάκι κάποιος κόμης, κάποιος δόγης, κάποιος άρχων σηκώνει μία σημαία σαν τον Δον Κιχώτη και λέει εγώ είμαι εδώ, ελάτε, παίρνει και τον Σάντσο δίπλα του και βγαίνει στην κοινωνία...Δεν έχει αυτό πλέον ανάγκη η ελληνική κοινωνία, δεν έχει ανάγκη από άλλη διάσπαση. Η κάθε μία κίνηση που βγαίνει επιπλέον, με φθαρμένα υλικά, το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξάνει την απογοήτευση των ανθρώπων, οι οποίοι είναι αυτοί που σηκώνουν το βάρος της απορίας. Απορία με την έννοια ότι δεν έχουμε πόρους για να ζήσουμε, η απορία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία εκφράζεται με την φυγή νέων ανθρώπων, των καλύτερων μυαλών, των πιο ανήσυχων, των πιο σπουδαγμένων στο εξωτερικό. Και αντί σε αυτήν την απορία να υπάρξει μία ανταπόκριση από το πολιτικό προσωπικό, βλέπει κανείς προσωπικές στρατηγικές. Όμως στην πολιτική, όπως και στην ιστορία και στη ζωή, τα κενά αναπληρώνονται. Διότι ένα πολιτικό προσωπικό το οποίο αδυνατεί να αναλύσει τη σημερινή κατάσταση, αδυνατεί να καταθέσει πρόταση διεξόδου από την σημερινή κατάσταση, απλά έχει στερέψει. Και εφόσον έχει στερέψει, αντικαθίσταται.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς διατελέσατε και Υφυπουργός Οικονομικών, οπότε έχετε μία καλή γνώση του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Βλέπετε ότι θα υπάρξει τελικά αυτή η συμφωνία που λέει ο κύριος Στουρνάρας με την τρόϊκά και ενδεχομένως δεν θα μπούμε στη διαδικασία ενός νέου δανείου, όπως θέλουν ενδεχομένως οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο; Πιστεύετε ότι θα διευθετηθεί το θέμα χωρίς να μπούμε στη μέγγενη μιας νέας δανειοδότησης;

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Το πρόγραμμα της ύφεσης το οποίο εφαρμόζεται μεν ασε όλη την Ευρώπη, αλλά με ιδιαίτερη ένταση στην Ελλάδα, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι. Όμως αυτό το πρόγραμμα που δεν είναι βιώσιμο για την Ελλάδα, και το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, είναι ευεργετικό και αποτελεσματικό για το σημείο λήψης αποφάσεων, κερδίζουν κάποιοι από το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι εμείς όμως...

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Αυτό λοιπόν το πρόγραμμα πρέπει να αλλάξει. Ακούτε δίπλα σας τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Βέροιας και του Κιλκίς, τους ακούτε να λένε ότι η αγορά χρειάζεται ρευστότητα, χρειάζεται σταθερότητα στο τραπεζικό σύστημα και επίσης σταθερότητα στα φορολογικά, για να μπορέσει να λειτουργήσει η πραγματική οικονομία. Για να μη λέμε ιστορίες, τι είπε η τρόϊκα και τι είπε ο Στουρνάρας, σας λέω απλά πράγματα, αυτά που βιώνει σήμερα ο καταστηματάρχης στην Εγνατία, στην Τσιμισκή και στη βιομηχανική περιοχή στο Καλοχώρι. Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται, αυτό που κάνει ο κύριος Στουρνάρας είναι ακριβώς το αντίθετο, επιχειρεί με κάθε τρόπο να αφαιρέσει ρευστότητα από την αγορά. Με τις ανά τρίμηνο φορολογικές αναπροσαρμογές και τροποποιήσεις δημιουργεί ομιχλώδες τοπίο στις επιχειρήσεις, έτσι ώστε δεν ξέρουν στο τέλος του χρόνου ποια θα είναι η επιβάρυνση που θα έχει το προϊόν που παράγεται ή το προϊόν που πωλείται ή οι υπηρεσίες που προσφέρονται. Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, αποσαθρώνει, διαλύει τις καλές ελληνικές επιχειρήσεις. Κλείνουν επιχειρήσεις, απολύονται υπάλληλοι και νέοι άνθρωποι, θέτουν σε περιπέτεια εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Αυτή λοιπόν η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Αν αυτό δεν αποτυπωθεί σε σαφή οικονομική πρόταση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Και αυτό είναι το πρόβλημα που ζούμε σήμερα.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και απ’ό,τι φαίνεται, οι χορηγήσεις των τραπεζών προς τις επιχειρήσεις μειώθηκε – τουλάχιστον σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκαν – έτι περαιτέρω και για το μήνα Ιανουάριο, δηλαδή η στρόφιγγα όσο πάει κλείνει, δεν υπάρχει δηλαδή ρευστότητα, μειώνεται συνεχώς.

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Πρέπει επομένως εμείς, κυρία Δημητρακοπούλου, να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση – γιατί μερικοί νομίζουν ότι η Περιφέρεια στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι το επαρχιωτικό, δεν είναι όμως. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει οι πολιτικές που θα ασκηθούν και που πρέπει να ασκούνται από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, πρέπει να είναι ευρωπαϊκές πολιτικές. Η Ευρώπη είναι η Ευρώπη των Περιφερειών. Την Παρασκευή και το Σάββατο λαμβάνει χώρα στην Αθήνα, λόγω του ότι έχει η Ελλάδα την Προεδρία, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Περιφερειών. Έτσι λοιπόν, και στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να ασκούνται ευρωπαϊκές πολιτικές, είναι μέσα στην προβληματική μας αυτό; Καθώς ακούτε τη συζήτηση και το διάλογο για τις περιφερειακές εκλογές, έχει τεθεί η διάσταση του προβληματισμού ότι η Θεσσαλονίκη - αυτό το πανάρχαιο αστικό κέντρο και μία από τις αρχαιότερες πόλεις στην Ευρώπη και στον κόσμο, με προοπτικές για το μέλλον εξίσου σημαντικές – θα πρέπει να εφαρμόσει ευρωπαϊκές πολιτικές που θα αλλάξουν την κατάσταση στον τόπο και στους πολίτες.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με αφορμή αυτό που είπατε σχετικά με τους αιώνες της Ελλάδας και το παρελθόν της, είσασταν στις Ηνωμένες Πολιτείες και αν δεν κάνω λάθος, σύμφωνα με αυτά που διάβασα τουλάχιστον, είχατε μαζί σας τον γνωστό συγγραφέα και γεωπολιτικό κύριο Τέμπλαρ και μιλήσατε στα παιδιά στο Ιλλινόϊς και στο Σικάγο για το μακεδονικό ζήτημα. Για πείτε μας λιγάκι σχετικά με αυτό.

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Είχα την ευκαιρία επί μία εβδομάδα να έχω συχνές επαφές, με παλιούς μου φίλους και συμφοιτητές στο Σικάγο, στο Ιλλινόϊς, όπου σπούδασα πριν από τριάντα χρόνια. Μεταξύ αυτών, ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να συζητήσω με τον κύριο Μάρκους Τέμπλαρ, έναν άνθρωπο που όσο λίγοι στον κόσμο γνωρίζει εκ των έσω τα εθνικά μας ζητήματα και ιδιαίτερα την υπόθεση που αφορά το γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Ο κύριος Τέμπλαρ παρακολουθεί καθημερινά το σύνολο των εφημερίδων που εκδίδονται στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία, είναι βαθύτατος γνώστης και παρεμβαίνει με αρθρογραφία τεκμηριωμένη τόσο ιστορικά όσο και γεωστρατηγικά, διαδικτυακά σε όλο τον κόσμο. Και ενημερώνει και τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη και την Αυστραλία και την Ελλάδα βέβαια, για αυτά τα οποία συμβαίνουν, με εκπληκτική ευστοχία. Είχα τη χαρά, πριν από 10 ημέρες, να έχω μία συζήτηση με τους τελειόφοιτους της Ελληνοαμερικανικής Ακαδημίας στο Σικάγο, ελληνόπουλα τα οποία τελειώνουν εκεί το λύκεια και είχαν προετοιμαστεί για αυτή τη συζήτηση με τους καθηγήτες τους. Η συζήτηση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και τα παιδιά είχαν ετοιμάσει πολύ εύστοχες ερωτήσεις για το ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα, για τα εθνικά και γεωστρατηγικά μας ζητήματα, για τα προβλήματα που προκαλούνται από τις πολιτικές που εκπορεύονται από τα Σκόπια. Και την επόμενη μέρα, είχα ανάλογη ευκαιρία να συζητήσω τα ίδια θέματα με τη Μακεδονική Κοινότητα του Σικάγου, η οποία είχε γενική συνέλευση και στη συνέχεια συνεστίαση. Πραγματικά, ήταν μία εκπληκτική ευκαιρία να βρεθούμε στο Σικάγο, άνθρωποι από την Κατερίνη, την Κοζάνη, τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, από το Νέο Σκοπό – ένα χωριό των Σερρών που έχει σύλλογο στο Σικάγο – και να συζητήσουμε τα εθνικά ζητήματα και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιφυλασσόμεθα, αφού θα έχουμε ανακοινώσεις εκ μέρους σας για το τι προτίθεστε να κάνετε, σε μία επικοινωνία μαζί σας τις επόμενες μέρες, η οποία ελπίζουμε να γίνει σύντομα. Και σας ευχόμαστε κάθε προσωπική επιτυχία.

ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε, ώστε μέσα από τις φιλόξενες συχνότητες του δημόσιο ραδιοφώνου, να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μας στην Κεντρική Μακεδονία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου