Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Κουρδικό DTK : Να δοθεί αυτονομία στο Κουρδιστάν

Το κόμμα DTK, δηλαδή, του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου, αγνοώντας ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK για το Τουρκικό κράτος, είναι ένα τρομοκρατικό κόμμα, στο διήμερο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ και στο οποίο συμμετείχαν 800 σύνεδροι, ζήτησε,  την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και άλλων ηγετικών μορφών των Κούρδων,  γράφει το τουρκικό δημοσίευμα το οποίο αναφέρει  συνοπτικά ότι οι Κούρδοι ζητούν άμεσα νέο τουρκικό Σύνταγμα.

Η ανεξάρτητη βουλευτής  Αϊσέλ Τουγκλούκ/ Aysel Tugluk  τόνισε ότι η λύση στο κουρδικό ζήτημα θα μπορούσε να δοθεί  με μια συνταγματική αναθεώρηση.

«Η λύση πρέπει να είναι συνταγματική. Πρέπει να δοθεί μια οριστική λύση στο ζήτημα των Κούρδων. Στο νέο Σύνταγμα πρέπει να καθορίζεται οι Κούρδοι  να έχουν τη δική τους γλώσσα, την ταυτότητα, τον πολιτισμό τους , να ζήσουν και να αναπτυχθούν ελεύθερα με συνταγματικές εγγυήσεις που θα μεταφερθούν στις μελλοντικές γενιές.
Να δοθεί πολιτική αυτονομία, η οποία σε αυτό το συνέδριο τονίστηκε ως λύση. Η Τουρκία, οφείλει να αναγνωρίσει το αυτόνομο Κουρδιστάν, στο οποίο θα υπάρχει μια περιφερειακή κουρδική διοίκηση, μια διοικητική μορφή, ένα μοντέλο διαχείρισης για το σύνολο της Τουρκίας», τόνισε η βουλευτής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου