Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σκόπια: «Δεν φταίνε οι Έλληνες», λένε Σλάβοι και Αλβανοί σε δημοσκόπηση…

Φεβρουάριος 4, 2012.
«Στον κόσμο τους ζούνε», αναφέρει το σκοπιανό κανάλι για τους Αλβανούς των Σκοπίων.
Οι σλαβικής καταγωγής και οι αλβανικής καταγωγής πολίτες της χώρας ζούνε σε διαφορετικούς πλανήτες, αυτό, τουλάχιστον, αποφαίνεται από έρευνα η οποία κατέγραψε τις αντιδράσεις των πολιτών,  σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά, και θεμάτων εσωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης, αναφέρει σήμερα η σκοπιανή τηλεόραση.

Σε σχετική δημοσκόπηση καταγράφηκε ότι το 52 τοις εκατό των πολιτών σλαβικής καταγωγής θεωρεί ότι η χώρα κινείται  προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά το 81(!) της εκατό των πολιτών, αλβανικής καταγωγής, θεωρεί ότι κινείται προς λάθος κατεύθυνση…
Επιπρόσθετα, το 59 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των ερωτηθέντων απάντησε ότι  η πορεία που ακολουθεί η χώρα την καθιστά ολοένα και πιο απομονωμένη στη διεθνή κοινότητα.
Αν δούμε τα αποτελέσματα εθνοτικά- αναφέρει η τηλεόραση στο σχετικό βίντεο-  την τάση αυτή δείχνει το 53% των Σλάβων και το 72 % των Αλβανών.
Επίσης, μια σημαντική παράμετρος της δημοσκόπησης είναι στις αιτίες της μη, εισέτι, ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Σύμφωνα με την έρευνα το 52 τοις εκατό των ερωτηθέντων σλαβικής καταγωγής θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν είναι ο μοναδικός ένοχος για την κατάσταση αυτή, ενώ το ποσοστό στους ερωτηθέντες Αλβανούς των Σκοπίων ανέρχεται στο 77 τοις εκατό.
Σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στο κράτος των Σκοπίων, το 73 τοις εκατό των Αλβανών θεωρεί ότι απειλείται, αλλά και οι σλαβικής καταγωγής ερωτηθέντες, σε ποσοστό 56 τοις εκατό, έχουν την ίδια άποψη.
 
http://www.echedoros-a.gr/2012/02/blog-post_8381.html
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου