Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Επιχειρηματικοί δεινόσαυροι καί ρεζἰλια των σκυλιών καταντήσαμε...γελούν μαζί μας καί τα Βαλκανικά Σταλινικά κατάλοιπα που μας άφησαν πίσω στον εκσυγχρονισμό καί την καταπάτηση της διαφθοράς...

 Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

«Η απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία: 10 μήνες για άδεια σε επιχείρηση!»  

  Το δημοσίευμα της ρουμανικής εφημερίδας για την απίστευτη ελληνική γραφειοκρατία


Φεβρουάριος 26, 2012.
Μια ομάδα Ελλήνων νέων επιχειρηματιών ζητούσε επί δέκα μήνες άδεια για μια επιχείρηση και  ζητούσαν από τους μετόχους της εταιρείας  ακτινογραφίες θώρακος και μέχρι δείγματα κοπράνων για να ανοίξουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα!

Απελπισμένοι κατέφυγαν σε αμερικανική διεύθυνση προκειμένου να κάνουν εξαγωγές και έλαβαν άδεια από τις ΗΠΑ μέσα σε 24 ώρες.
Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα αρχίζουν να λειτουργούν μετά την έγκριση του δικαιώματος επί του σήματός τους,  και η περίοδος της έγκρισής τους είναι τόσο μεγάλη λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας που καθίσταται αδύνατο να δουλέψουν,  αφού τα
λειτουργικά έξοδα, όπως ενοίκιο της εγκατάστασης κλπ, είναι αδύνατο να πληρωθούν επί μεγάλο διάστημα χωρίς πωλήσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Φώτη Αντωνόπουλου, ιδρυτή της Oliveshop.com  που εμπορεύεται από την ιστοσελίδα  προϊόντα με βάση το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα στο εξωτερικό…
Ο Αντωνόπουλος και οι συνεργάτες του συγκέντρωσαν τα στοιχεία τους για τις φορολογικές υπηρεσίες, το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αθήνας, προέβησαν σε θεωρήσεις στοιχείων από τις δημόσιες υπηρεσίες,  παρέδωσαν έγγραφα στις υγειονομικές αρχές, οι οποίες μάλιστα ζήτησαν ακτινογραφία θώρακος και προσκόμιση  ιατρικών εξετάσεων για τα κόπρανά τους!
(εδώ φυσικά  δεν απορούμε...Ἀς μήν γελιόμαστε....Όλοι καταλαβαίνουμε πως τα κόπρανα επί πινακίω αποτελούσαν το απόλυτα εξεφτελιστικό πρόσχημα απαίτησης λαδώματος από τους αδίστακτα διεφθαρμένους δημοσιουπαλληλικούς καρεκλοτυφλοπόντικες, τους νεκροθάφτες της Ελληνικής οικονομίας καί υγιούς επιχειρηματικότητας - Σχόλιο ΜΗΜ)
 Η απίστευτη αυτή ταλαιπωρία συνεχίστηκε και τις τράπεζες.
Τελικά κατέληξαν  στη χρησιμοποίηση ξένων συστημάτων μεταφοράς χρημάτων, όπως το Pay Pal, και παράτησαν την ελληνική τράπεζα που επί τρεις μήνες διαπραγματεύονταν.
  
Οι επιχειρηματίες από την Oliveshop.com απέκτησαν τελικά μέσα σε μόνο 24 ώρες από την αμερικανική Διοίκηση Τροφίμων και Ασφάλειας (FDA) άδεια πώλησης στις ΗΠΑ.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα, γράφει το ρουμανικό δημοσίευμα, λειτουργεί εδώ και πέντε μήνες και λαβαίνει παραγγελίες από διάφορες χώρες όπως: Δανία, Γερμανία, Νορβηγία, Μογγολία, ΗΠΑ και έχει καλύψει ήδη τα λειτουργικά έξοδα και επεκτείνεται με δύο νέες εκδόσεις στα ιταλικά και τα γερμανικά.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Να δούμε τώρα ποιός υπουργός θα βρεί το σθένος να διερευνήσει το ζήτημα καί θα ΚΑΡΤΑΡΓΗΣΕΙ τις θέσεις των καρεκλοτυφλοπόντικων αυτών στέλνοντάς τους στην ανεργία καί την ανέχεια, εκεί που έστειλαν ένα εκατομύριο άλλους συνέλληνες με την καταστροφική συμβολή της διαφθοράς καί της γραφειοκρατείας στην κατάρευση της Ελληνικής οικονομίας! - Σχόλιο ΜΗΜ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου