Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικό δημοσίευμα θεωρεί πως εντός Μαρτίου θα ανακηρυχθεί ανεξάρτητο Κουρδιστάν

Η εφημερίδα Ραντικάλ δημοσιέυσε ένα πολύ ενφιαφέρον άρθρο περί ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν.Την ώρα που στο Ιράκ συνεχίζεται η πολιτική αστάθεια μετά την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών, λέγεται πως η Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση ετοιμάζεται να κηρύξει την ανεξαρτησία της στις 21.3.2012.

Η ιστοσελίδα Avestakurd στηριζόμενη σε είδηση του Ιρακινού Πρακτορείου Ειδήσεων El Nexil, γράφει πως στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Κουρδικής Περιοχής Μεσούτ Μπαρζανί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, πείστηκε και ο πρόεδρος του Ιράκ Τζελάλ Ταλαμπανί να κηρύξει στις 21 Μαρτίου το Κουρδικό κράτος.

Ο Μπαρζανί ανέφερε πως οι Ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν την ανακήρυξη του ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους, είπε πως Αγγλία και Γαλλία δεν έχουν ξεκάθαρη θέση, ότι οι ΗΠΑ βλέπουν ανέτοιμη την κήρυξη ανεξαρτησίας, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Τουρκία για να βοηθήσει.

Στην είδηση αναφέρεται πως ο Μπαρζανί ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικό Ζεμπαρί, οι πρέσβεις του Ιράκ που είναι Κούρδοι να βοηθήσουν σε αυτό παίζοντας τον ρόλο τους στις χώρες όπου βρίσκονται. Στην είδηση αναφέρεται πως ως ημερομηνία για την ανακήρυξη ακούγεται η 21 Μαρτίου 2012.

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε πως ακριβώς θα βοηθήσει η Τουρκία

Τμήμα ειδλησεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου