Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΥ!

29 Φεβρουαρίου 2012



Η περίπτωση του Χρήστου Παπουτσή, είναι εξόχως διδακτική για την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του είδους, καθώς συμπεριλαμβάνεται στην “αφρόκρεμα” των Ελλήνων πολιτικών!
 Ο Χρήστος Παπουτσής λοιπόν, δήλωσε πως προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και, η απόφαση του αυτή έχει ως συνέπεια την άμεση παραίτησή του από την κυβέρνηση. Ο λόγος είπε, είναι πως δεν επιθυμεί την εμπλοκή του υπουργείου στην προεκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ.

Κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ακριβώς ώρα που δόθηκε στη δημοσιότητα η παραίτηση Παπουτσή, γινόταν γνωστή η ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση “Αντάρτικο Πόλεων” της αποτυχημένης τυφλής βομβιστικής επίθεσης σε συρμό του ΜΕΤΡΟ, με την διατύπωση της απειλής μάλιστα, πως τα κτυπήματα θα συνεχιστούν! Η κοινή λογική λέει πως χωρίς χρονοτριβή, στο επόμενο λεπτό, ο υπουργός όφειλε να συγκαλέσει σύσκεψη των επιτελών του, να γίνει αποτίμηση της απειλής, να ζητήσει να ισχύσουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο ΜΕΤΡΟ και να επιβλέψει ο ίδιος την πιστή τήρηση των εντολών του.

Επίσης θα έπρεπε το ίδιο απόγευμα, αφού πρώτα αποσύρει την παραίτηση επικαλούμενος λόγους δημόσιας ασφάλειας, να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει λεπτομερώς, για το τι σκοπεύει να πράξει για την ασφάλεια των 2 εκατομμυρίων επιβατών που χρησιμοποιούν καθημερινά το ΜΕΤΡΟ. Αυτό επιβάλουν οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτική ευθύνης. Αυτή θα έπρεπε να είναι η αυτονόητη συμπεριφορά κάθε υπεύθυνου πολιτικού, πολλώ δε μάλλον του υπουργού που έχει εξουσιοδοτηθεί για τη δημόσια ασφάλεια και την προστασία του πολίτη!

 Ο λόγος είναι πως η απειλή που διατυπώθηκε κατά της κοινωνίας, είναι πρωτοφανής! Ήταν η πρώτη φορά που ένα τρομοκρατικό κτύπημα ήταν τόσο σατανικά οργανωμένο, ώστε να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες. Αναλογιστείτε μόνο τι θα είχε συμβεί, αν ο εμπρηστικός μηχανισμός είχε εκραγεί με τον συρμό εν κινήσει, μέσα σε τούνελ. Όλεθρος!

Ο Χρήστος Παπουτσής είναι πολύ έμπειρος. Ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που δεν τους αγγίζει τίποτα. Δεν πτοήθηκε από τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια και τις ζημιές στην πρωτεύουσα, δεν παραιτήθηκε ούτε όταν έγιναν στάχτη και λεηλατήθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις. Άλλωστε ούτε όταν είχε βυθιστεί το Σάμαινα είχε πτοηθεί.

Παραιτήθηκε όμως τώρα, γιατί η ευθιξία του δεν του επιτρέπει να διεκδικεί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ενόσω συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου! Μεταξύ μας ο ίδιος έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος, αφού πρόλαβε και παραιτήθηκε πριν τον αντίπαλό του στις εκλογές Βαγγέλη Βενιζέλο. Κάνει και τον σταυρό του, γιατί αν είχε εκραγεί η βόμβα δεν θα μπορούσε σήμερα να είναι υποψήφιος. Λογικά σκεπτόμενος, προτιμάει αν ποτέ σκάσει βόμβα στο ΜΕΤΡΟ, να είναι άλλος στο τιμόνι του Υπουργείου.
Και τέλος πάντων ο άνθρωπος έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί. Το πολιτικό του μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου