Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Βία παρανομία και αυθαιρεσία από τους Χρυσαυγίτες


Δεν μας έφτανε το χάος και η διάχυτη παρανομία που διατρέχει τις φλέβες του ΝεοΕλληνικού  μπάχαλου, όπου το κράτος υπάρχει γιά να ρέφεται αλλά γιά να μην λειτουργεί, μας προέκυψαν και αυτόκλητοι δημιουργοί τεχνηέντος χάους μέσα από πράξεις βίας, αυθαιρεσίας καί και Ναζιστικής τρομοκρατίας. 

Τα επεισόδια στη Ραφήνα ήταν μόνον η αρχή. Τα φουσκωτά μπραβάκια της Ναζιστικής βίας καί αυθαιρεσίας βλέποντας τα νούμερά τους να ανεβαίνουν στο πολιτικό χρηματιστήριο 'εχουν πλέον αποθρασυνθεί, σπάζοντας πάγκους μικροπωλητών από το Μεσολόγκι έως την Μεσσηνία.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες διέταξε τους προϊσταμένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Αθηνών και Μεσολογγίου να επισπεύσουν τις προανακρίσεις για τα βίαια επεισόδια στα οποία πρωτοστάτησαν βουλευτές καί ροπαλοφόροι μπράβοι της «Χρυσής Αυγής» εναντίον μικροπωλητών στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι.
Οι δικογραφίες θα διαβιβαστούν στη Βουλή όπου θα τεθέι το ζήτημα των αιτημάτων  άρσης της βουλευτικής ασυλίας, εφόσον αποδειχθεί η συνεργεία των ροπαλοφόρων βουλευτών σε παράνομες καί βίαιες ενέργειες.


Με παρέμβασή του ο κ Δένδιας διέταξε να μην διατίθενται πλέον αστυνομικοί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο Υπουργός Προ Πο, όπως απαξιωτικά τον αναφέρουν οι Χρυσαυγίτες, έπραξε επίσης καί το αυτονόητο, επιβάλοντας τιμωρία μέ  διαθεσιμότητα στον  διοικητή του ΑΤ Ραφήνας γιά την έλλειψη αστυνομικής διαχείρηστης τοων εκτρόπων. Οι αστυνομικοί ώς γνωστόν κρατήθηκαν στην άκρη αφήνοντας το τάγμα των παρανομούντων τραμπούκων της Χρυσής Αυγής να αυθαιρετήσει ανενόχλητο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, "Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει επίσης η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής. Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου