Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Διαφάνεια τώρα!

Μάρκος Μπόλαρης: Η υπόθεση SIEMENS δεν έχει απλώς και μόνον τις διαστάσεις που περιγράφονται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι και παραμένουν ανοιχτά τα ποινικά θέματα και οι αυτοτελείς αστικές αξιώσεις που πηγάζουν από αυτά, καθώς και τα ζητήματα αρχών, όπως η αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού που είναι πρωταρχικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συνεπώς, η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, καθώς και η ελληνική δικαιοσύνη και ιδιαίτερα ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν άμεση υποχρέωση να ζητήσουν από τις αντίστοιχες αρχές της Γερμανίας στοιχεία: α)για όσους εκ μέρους της SIEMENS χρημάτισαν, β)για ποια έργα, γ)με τι ποσά και δ)για όσους από την ελληνική πλευρά χρηματίστηκαν. Όπως επίσης είναι υποχρέωση των αρμόδιων ευρωπαϊκών οργάνων να ασχοληθούν με το ζήτημα της παραβίασης των αρχών του ελεύθερου ανταγωνισμού με αξιόποινες μεθοδεύσεις από την συγκεκριμένη εταιρεία.
Γιατί εκτός των άλλων είναι σαφές πως ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα που λείπουν από την χώρα είναι στις τσέπες ανθρώπων που παρανόμησαν διαχειριζόμενοι το δημόσιο χρήμα της χώρας, σε σχέση με τις προμήθειες από τη SIEMENS. Και γιατί επιπλέον αν δεν υπάρξει τώρα διαφάνεια κάποιοι από αυτούς που έδρασαν σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητοι!
Η υπόθεση SIEMENS δεν κλείνει.
Διαφάνεια τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου