Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Ουχ ο τόπος τον άνδρα αλλ’ ο ανήρ αυτόν έντιμον ποιεί.

Αγέλη λύκων: oι γενναίοι 300 του Λεωνίδα...εναντίον ενός!
Μέ άλλα λόγια, το ποιός είσαι καθορίζεται από εσένα τον ίδιο. Κρίνεσαι ατομικά, από τα λόγια, το ήθος καί τις πράξεις σου, καί όχι η καταγωγή σου. Όσους όρκους κι άν δίνουν κάποιοι αγελλαίοι γλαμποκέφαλοι στα στρατιωτικά ιδεώδη της αρχαίας Σπάρτης, ο παραπάνω Λακωνικός λόγος του Αγησιλάου τους φέρνει στα ίσια με την πραγματικότητα. Δείρετε και μαχαιρώσετε, σαν να τους λέγει, όσους φιλήσυχους Ινδούς εργάτες γής όπου τους βρήτε, και ανάψετε όσους Κουκλουξκλανικούς πυρσούς θέλετε στις Θερμοπύλες, αλλά εφόσον τιμάτε τον Εφιάλτη στρατηγό Τσολάκογλου που πρόδωσε τον Ελληνικό στρατό στην Γερμανική Βέρμαχτ καί παρέδωσε Θράκη και Μακεδονία στο Βουλγάρικο Βασίλειο, Λεωνίδες μπραβάκια μου δεν γίνεστε, καί φυσικά ούτε "έντιμοι" με την  έννοια που προσδίδει ο Σπαρτιάτης βασιλιάς.
Έλλην έντιμος, "εν τιμή διαβιών", αφ' ενός, καί θρασύδειλος φουσκωτός μαχαιροβγάλτης, αφ' εταίρου, είναι έννοιες ασυμβίβαστες!
Ο Ελληνισμός αποχωρισμένος από τον Ελληνικό πολιτισμό και τα πανανθρώπινα μηνύματά του, εκφυλίζεται σε μιά εθνικιστική αναζήτηση αυτοεπιβεβαίωσης ενός μικρού, μάλλον ασήμαντου στην σημερινή διεθνή οικονομική, στρατιωτική, πνευματική καί γεωπολιτική σκακιέρα έθνους. 
Η δεδηλωμένη  έκφραση αγάπης πρός την Ελλάδα με παράλληλες εκδηλώσεις τυφλού μίσους, όπως κάνουν οι ντόπιοι Χρυσο-Ναζί, πρός άλλες εθνότητες (το καταλαβαίνω το να εκφράζεται από Έλληνες μίσος γιά τους Τούρκους γενικά λόγω της τραυματικής μας ιστορίας, καί δεν έχω πρόβλημα όταν εκφράζει κανείς μίσος πρός τους Τούρκους, Σκοπιανούς ή Αλβανούς και Βούλγαρους Ελληνοφάγους εθνικιστές, ιδίως όταν αυτοί μας λοιδωρούν. Να προσθέσω στον κατάλογο καί γιά τους Ισλαμιστές που βιαιοπραγούν σε όλη την Μέση Ανατολή εναντίον των αδελφών μας κοινοτήτων σε Συρία, Αίγυπτο, Ιράκ κλπ. Σίγουρα όμως δεν δέχομαι να κατανοήσω (καί ούτε φυσικά ποτέ να αποδεχθώ) μίσος γιά κανέναν άλλον, καί σίγουρα όχι γιά λαούς σαν τους Ινδούς και τους Πακιστανούς, τους Εβραίους και τους Ρώσσους, τους Πέρσες ή τους Αραβες, με τους οποίους τίποτε δεν έχουμε να χωρίσουμε συνοριακά τουλάχιστον. Οι εκδηλώσεις τυφλού μίσους, ευτελίζουν καί αναιρούν τον Ελληνισμό, τον πολιτισμό μας, καί να προσθέσω, και το διεθνές μπράντ της Ελλάδας ακί του Έλληνα. Στην σημερινή παγκόσμια κοινωνία του διαδυκτύου, οι έμπρακτες εκδηλώσεις μίσους μόνον εχθρούς μπορούν να μας κερδίσουν. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα πέντε βλαμμένα και αφιονισμένα 15άχρονια καί 17άχρονα Χρυσαυγάκια σαν αυτά που επετέθηκαν με στιλέτα στους (φιλήσυχους) Ινδούς εργάτες στο Ρέθυμνο, να αμαυρώσουν το όμορφο όνομα της Ελλάδας σε ένα δισεκατομμύριο Ινδούς, μιάς χώρας με ραγδαία αναπτυσόμενη μεσαία τάξη, εκατοντάδων εκατομυρίων, που σίγουρα τους θέλουμε να αγοράζουν τα προϊόντα μας και να επισκέπτονται την χώρα μας. Το τελευταίο που θέλω είναι να αναλάβουν δυό τρείς λαϊκές εφημερίδες της Ινδίας να αρχίσουν να γράφουν απαξιωτικά άρθρα γιά την χώρα μου, την Ελλάδα καί τους Έλληνες, παρουσιάζοντάμας σαν ένα άντρο φασιστοειδών υπανθρώπων, που καμιά σχέση δεν έχουν με τους φημισμένους αρχαίους προγόνους τους.
Ωραίοι ώς Έλληνες!..με τον "εγέρθητου" Καιάδα (νύν εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού με τα χρώματα της Χρυσής Αυγής) δεύτερον από δεξιά. 
Η Ελλάδα, λόγω της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καί ιστορίας χαίρει ενός φανταστικά όμορφου ονόματος παντού στον κόσμο, ενός ονόματος που όσο καί άν αμαυρώθηκε από την προστυχιά πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της και της καταρρέουσας οικονομίας και της φαραωνικά ακίνητης γραφειοκρατίας ενός διαφθαρμένου δημοσιαοϋπαλληλικού συστήματος, πιστεύω πως όλα αυτά σύντομα θα ξεχαστούν και θα περάσουν την διεθνή λήθη. Εκτός πιά καί άν την κρίση την βαθύνουμε μόνοι μας καί εθελοτυφλώντας περάσουμε στην αντίπερα όχθη. 
Ο Καπιταλισμός το έχει στην φύση του να ανεβάζει την οικονομία και να την κατεβάζει, καί ότι πέφτει ανεβαίνει καί ότι ανεβαίνει πέφτει.  Έπεσε η οικονομία με τον Μπούς, στην Αμερική, μιά κρίση βαθειά στην οποία τεράστιες εταιρείες έκλεισαν άλλες άλλαξαν χέρια η Κράϊσλερ πέρασε στουε Ιταλούς, πχ, καί εκατοντάδες χιλιάδεςς Αμερικανοί έχασαν τα σπίτια τους (κάτι που με κυβερνητική παρέμναση δεν έγινε στην Ελλάδα παρά σε ελάχιστους) καί ακόμη η οικονομία στην Αμερική δεν έχει κατορθώσει να συνέλθει. Πάντως φαίνεται πως άρχισε να συνέρχεται καί η ανεργία να μειώνται σιγά σιγά, πέντε χρόνια μετά.. Εμείς τα κάναμε γιά πολύ καιρό θάλασσα τα πράγματα καί παραπέσαμε. Αυτό όμως φυσικά σημαίνει πως με ένα γρήγορο αντιγραφειοκρατικό διόρθωμα και με το ξεκαθάρισμα των εμποδίων τα πάντα μπορούν να αλλάξουν άρδην καί η Ελληνική οικονομία να φουσκώσει τα πανιά της σύντομα πρύμα, καί να αποκτήσει ρυθμούς ανάπτυξης πού τώρα μόνον στην Τουρκία εμφανίζονται, ενώ η Τουρκία θα πέσει λόγω μακροχρόνιας υπερθέμανσης. Γιά όσους κατέχουν πέντε δράμια οικονομικής γνώσης, αυτά είναι αυτονόητα και αναμενόμενα. 
Το ενδιάμεσο διάστημα της προσαρμογής είναι καί δεν μπορεί παρά να είναι επίπονο καί οδυνηρό, όπως κάθε γέννα. Καί όπως κάθε γέννα, τα ρίσκα είναι μεγάλα έως τραγικά. Το μωρό μπορεί να βγεί υδροκεφαλικό καί να πεθάνει. Υπάρχει καί το ρίσκο της τερατογέννησης. Τα τέρατα δεν ζούν πολύ, πεθαίνουν χωρίς να αφήσουν πίσω τους το δικό σους ΔΝΑ. 
Ο Χιτλερισμός αυτοκαταστράφηκε, πολιτικά, οικονομικά πολιτιστικά, στρατιωτικά, μέσα σε ολοκαύτωμα αυτοπυραναλωματικό, μη αφήνοντας ίχνη του πίσω του. Ο Ναζισμός όμως, σαν καρκίνωμα της καπιταλιστικής κοινωνίας εμπεριέχεται στο ΔΝΑ της σαν πιθανότητα καί μόνον μιά μικρή μοριακή αλλαγή θέλει να συντελεστεί και το καρκίνωμα αναπτύσεται καί παλι, σαν μανιτάρι στο σάπιο κορμό ενός δένδρου. Αφηνόμενος να αναπτυχθεί, ο καρκίνος κατατρώγει το σώμα καί ο οργανισμός πεθαίνει, καί μονον με επίπονο αγώνα καί οδυνηρή αγωγή μπορεί το καρκίνωμα να ξεριζωθεί. Ο Ναζισμός έρχεται με την κρίση, ανδρ΄λωνεται με την προπαγάνδα εναντίον της σαπίλας και τηςδιαφθοράς καί θρέφεται με την  ανεργία. Ο πόλεμος εναντίον της διαφθοράς καί ο αγώνας γιά την οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει πάλι τις θέσεις εργασίας στην νεολαία θα αναπτύξει αναπόφευκτα και τις συνθήκες γιά το πνίξιμο του Ναζισμού. Ο Ναζισμός μπορεί να ατροφήσει έστω καί αν δεν καταπνιγεί άμεσα πάντως θα περιοριστεί σε ποσοστά μονοψηφιακά, με την πρώτη οξυγόνωση της οικονομίας, με την πρώτη αναλαμπή ελπίδας. Ελάχιστοι διαλέγουν τον θάνατο όταν υπάρχει η επιλογή της ζωής. Γιά αυτο καί όποιος παρακολουθεί την αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί στο διαδίκτυο η ναζιστική προπαγάνδα, θα διαισθανθεί κατ΄αρχήν πως ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ ΝΕΟ! Παντού μαύρη καταχνιά και άγχος γιά την ΑΜΕΣΑ επερχόμενη καταστροφή! Ουρλιάζουν οι Χρυσαυγίτες γιά τις ορδές των "ανθώπινων σκουπιδιών" που κατέκλυσαν την Ελλάδα, εγκληματούν και βιάζουν. 
Σίγουρα το πρόβλημα της άναρχης λάθρομετανάστευσης είναι πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε όπως έπρεπε. Σίγουρα η Ελλάδα δεν μπορεί να αφομοιώσει όλους τους Μουσουλμάνους της Ασίας που πέφτουν στις ακτές μας. Σίγουρα πρέπει να επιστρέψουν, όσοι τουλάχιστον έρχονται τώρα, καί όσοι από τους παλιούς δεν έχουν κανονική εργασία καί κυρίως δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αφομοιωθούν στην τοπική κοινωνία. Η Ελληνική πολιτεία γιά χρόνια δεν κουνήθηκε, η γραφειοκρατία πλούτισε δωροδοκούμενη από τους μετανάστες γιά ένα πλαστό χαρτί καί η αστυνομία τουλάχιστον αδράνησε. 
Τώρα τελευταία η πολιτεία κάτι άρχισε να κάνει δημιουργώντας χώρους επαναπροώθησης λαθρομεταναστών στις χώρες τους. Τους μαζεύουν καί τους  κλείνουν μέσα μέχρι να δώσουν τα στοιχεία τους καί να πάρουν το εισιτήριο της επιστροφή. Τι κάνει η Χρυσή Αυγή; Διαισθανόμενη το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της (καί τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους), οργανώνου παρελάσεις μαυρομπολυζάκηδων και διαδηλώσεις υδροκεφάλων αηανακτισμένων ηλιθίων που προφανώς προτιμούν τους λαθρομετανάστες μέσα στα πάρκα καί τους δρμόμους τους παρά κατάκλειστους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης...
Η Χρυσή Αυγή το ξέρει πολύ καλά πως οι παραβατικοί βάρβαροι στους δρόμους αποτελούν μιά κάποια λύση, την ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΛΥΣΗ! Τι θα κάνουν χωρίς αυτούς; Ποιός άλλωστε θα ψηφίσει την Χρυσή Αυγή γιά το οικονιμικό της πρόγραμμα (συγνώμην...ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;) Βγάλε το υπαρξιακό άγχος από τον ψηφοφόρο του ναζισμού καί την ίδια μέρα το καρκινικό μόρφωμα καταρέει!
Η μόνη καταστροφή που μπορει να επέλθη επομένως, είναι αυτή που ο Ελληνικός λαός θα προκαλέσει μόνος του με τις αλόγιστες και καθοδηγημένη  από αφόρητη προπαγάνδα ψυχοφθόρα πίεση επιλογές του, επιλέγοντας τους προφήτες χάους καί της καταστροφής.
Οι επιλογές μπροστά στις οποίες στέκεται η  Ελληνικής κοινωνία δεν είναι μέν ρόδινες αλλά σίγουρα δεν είναι και γιά πήδηγμα στον γκρεμό. Στον Ζάλογκο πηδούν τα γυναικόπαιδα όταν χαθεί κάθε ελπίδα, καί το ζήτημα είναι πως ελπίδα υπάρχει, καί δεν έχουμε κάν αρχίσει να πολεμούμε! Τα δύσκολα η Ελλάδα τα έχει προσπεράσει. Η υπομονή δεν είναι το πρώτο χαρακτηριστικό μας σαν λαός, ούτε κάν η επιμονή αλλά  αυτό ακριβώς μας χρειάζεται αυτή την στιγμή, υπομονή, επιμονή και καθαρό μυαλό γιά σωστές επιλογές. Το άγχος, το στρές και η θολούρα μας οδηγούν στην απελπισία, στον Ναζισμό και την μαυρίλα. Δεν είμαστε γιά αυτά! 
Ο αγώνας είναι μπροστά μας καί τα εργαλεία σαν Έλληνες τα έχουμε! Είμαστε προικισμένοι!
Εμείς οι Έλληνες, με την πολιτιστική πανανθρώπινη κληρονομιά που κουβαλούμε, θέλω να πιστεύω πως μπορούμε και πρέπει να αισθανόμαστε καλύτεροι, όχι λόγω αίματος, αυτά είναι ανιστόρητες βλακείες, αλλά επειδή ακριβώς ο πολιτισμός μας μας κάνει ανώτερους πολιτιστικά, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΡΟΥΜΕ ΣΥΝΝΟΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ! 
Μπορεί η οικονομική κρίση να μας έχει προκαλέσει υλική ζημιά καί πόνο. Μπορεί το πολιτικό μας σύστημα να μας έχει ευτελίσει και από πολίτες να αισθανόμαστε σαν υπήκοοι ενός αρρωστημένου κοινοβουλέυτισμού συναλλαγής. Η δημοκρατία όμως, γέννημα θρέμμα του Ελληνικού ουρανού καί θάλλασας, γέννημα θρέμμα του Ελληνικού πνεύματος, δεν είναι κάτι που μας πρόδωσε, εμείς την διαστρεβλώσαμε καί εμείς οι ίδιοι πρέπει να παλαίψουμε γιά να την ανορθώσουμε σε ανώτερο επίπεδο πιό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, με πλατύτερη εκπροσώπιση, πάταξη της διαφθοράς καί της μεδιοκρατίας, και με άμεση ανακλητότητα, όχι να βάζουμε κασιδιάρηδες τραμπούκους καί ληστές,   μέσα που μετά κρύβονται πίσω από την βουλευτική ασυλία. Η δημοκρατία δυναμώνει και καλυτερεύει και υπερασπίζεται τον αδύνατο μόνον μέσα από το πλάταιμά της, ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΣΗ ΤΗΣ! Ο κατ' επίφασην εθνικισμός, δεν μπορεί να προβάλεται σαν αντικαταστάτης της δημοκρατίας. Εκ του πονηρού αυτά!...βουβάλια δεν είμαστε! Είμαστε Έλληνες! Η δημοκρατία εδώ αναπτύχθηκε καί αναπτύσεται μόνον μέσα από την γόνιμη αντιπαράθεση και τον ώριμο, σκεπτόμενο πολίτη. Η δικτατορία και ο Ναζισμός απαιτούν την απόλυτη συγκατάθεση των ζωντόβολων. Δεν μας πάει αυτό το τα βόδια μας αργά καί όπου πάει το πρώτο βόδι ακολουθούν τα υπόλοιπα...
Όταν ακούω κάποιους κοπρόμυαλους φορείς μίσους και Ναζιστικής αφροσύνης να λένε πως αφού στην Σαουδική Αραβία κάνουν αυτό ή στο Πακιστάν κάνουν εκείνο, επομένως πρέπει καί εμείς να μην πιανόμαστε κορόϊδα, καί θα πρέπει να σκοτώνουμε, να βιαιοπραγούμε, να λεηλατούμε  και να καταπιέζουμε τους αλόπιστους καί τους ξένους, τους λέγω πάτε να γίνετε Ταλιμπάν του Ουαχαμπισμού καί μην μιλάτε πλέον γιά Ελλάδα, καί Ελληνισμό! Καί εάν θέλετε να κάνετε πογκρόμ εναντίον ανυπερασπίστων κατά τα Σεπτεμβριανά του '55 στην Κωνσταντινούπολη, πάτε να γίνετε γκριζοι λύκοι στην Τουρκία! 
Δεν θα κάνετε την χώρα μου Σομαλία, Σαουδία, Τουρκεστάν καί Αφγανιστάν! 
Καί σίγουρα οι  "εγέρθητου" Ελληνοφωνοκτόνοι δεν δικαούνται να μιλούν εκ μέρους καί υπέρ του Ελληνισμού όταν καί εφ' όσον δρούν σαν  βαρβαρόψυχοι υπάνθρωποι!

Ότι ουχί μόνον ουχ ο τόπος τον άνδρα έντιμον ποιεί, αλλά καί τον τόπον αυτόν ο ανήρ άτιμον θέλει ποιείσει.

Mιλτιάδης Η. Μπόλαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου