Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μεϊμαράκης, Λιάπης, Βουλγαράκης στη λίστα του ΣΔΟΕ με τους 32 πολιτικούς

ΤΙ ΕΛΕΓΧΕI
Μεϊμαράκης, Λιάπης, Βουλγαράκης στη λίστα του ΣΔΟΕ με τους 32 πολιτικούς
Στον φάκελο του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των ελέγχων σε 32 πολιτικά πρόσωπα ο οποίος μεταβιβάζεται στις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνεται και η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκονται οι κ.κ. Λιάπης Μειμαράκης και Βουλγαράκης.
Αυτό ανέφερε χθες στέλεχος του Σώματος το οποίο εδώ και μήνες ερευνά περίπου 500 πρόσωπα , βουλευτές , πρώην υπουργούς , δημάρχους νομάρχες κ.λ.π.

Οι έρευνες του ΣΔΟΕ επικεντρώνονται, κατ' αρχήν, στο να διαπιστωθεί αν τα δηλωθέντα εισοδήματα των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων καλύπτουν την αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας που διαθέτουν. Οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με διασταυρώσεις στοιχείων ανάμεσα στα όσα αναγράφουν οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» , οι οποίες υποβλήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια. Παράλληλα, έχει ζητηθεί από τις τράπεζες το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των συγκεκριμένων ατόμων και στενών συγγενικών τους προσώπων ώστε να διερευνηθούν εξονυχιστικά όλες οι συναλλαγές τους την ίδια χρονική περίοδο.
Επίσης ελέγχονται συμβόλαια αγοράς ακινήτων, στα οποία εμφανίζονται ως αντισυμβαλλόμενοι οι ελεγχόμενοι πολιτικοί προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά τιμήματα που καταβλήθηκαν για την αγορά των ακινήτων.
Τέλος το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους σε εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι πολιτικοί ή συγγενικά τους πρόσωπα. Στόχος των ελέγχων αυτών είναι να διαπιστωθεί αν η οικονομική δραστηριότητα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων συνδέεται με προμήθειες ή άλλα έργα του Δημοσίου ή των ΔΕΚΟ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που εποπτεύονται από υπουργεία στα οποία θήτευσαν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Και στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχομένων εταιρειών για να διερευνηθούν λεπτομερώς οι συναλλαγές τους και να συσχετιστούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των εισπράξεων και των πληρωμών που διενεργήθηκαν από τους λογαριασμούς αυτούς με τα όσα αναφέρουν οι καταγγελίες.
 http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112926224

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου