Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Λίγες σκέψεις με αφορμή την "πρόσκληση Φ. Πετσάλνικου στην ομογένεια"...

 για την υπέρβαση της κρίσης...(NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 13:08)
Κάλεσμα στην ομογένεια να συνεισφέρει στην υπέρβαση της κρίσης και στη δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη χώρα «με οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη» απηύθυνε ο Φ. Πετσάλνικος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 8ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.
Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που ενώνουν τον ελληνισμό της Διασποράς με την Ελλάδα, τονίζοντας πως «ιδιαίτερα στις παρούσες συνθήκες, ο απόδημος ελληνισμός είναι για τη χώρα μας εθνικό κεφάλαιο».
Ζήτησε παράλληλα από τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. να μετουσιώσουν την εμπειρία που θα πάρουν από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, σε δράση υπέρ της χώρας, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «η επιχειρηματικότητα, οι δυνατότητες δημόσιας και πολιτικής παρέμβασης, η διεθνής δικτύωση, η τεχνογνωσία, όλη αυτή η δυναμική των Ελλήνων της Διασποράς, θα μπορούσε να συμβάλει τα μέγιστα για μια κατά το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση».

Λοιπόν, να πὠ κι εγώ, σαν "ομογενής" τρόπον τινά, της διασποράς την κακία μου. Καλά τα ευχολόγια αλλά δέν πείθουν κανέναν!
Άς μπούν σε μιά σειρά πρώτα οι ημεδαποί που τρέχουν με χρηματοσάκους αλαφιασμένοι να αγοράσουν ότι κτηματομεσιτικό σκουπίδι βρούν μπροστά τους σε Λονδίνο και Βουλγαρία, αρκεί να φυγαδεύσουν τον πρόστυχα φοροδιαφεύγοντα οβολό τους από την Ελλάδα, άς συμμαζευτεί η Αφρικανικού μεγέθους διαφθορά και η Μπαγκλαντεσιανών ρυθμών τριτοκοσμική γραφειοκρατία στην Ελλάδα, και όχι μόνον οι ομογενείς, αλλά και όλος ο κόσμος θα τρέχουν να επενδύσουν στον επίγειο παράδεισο που είναι η Ελλάδα. Οι Βούλγαροι το θεωρούν όνειρο ζωής και υπέρτατη κοινωνική καταξίωση το  να αγοράσουν ένα οικοπεδάκι στην Χαλκιδική ή όπου αλλού στο βόρειο Αιγαίο, το μυθικό γι΄αυτούς μπέλο μόρε, την Λευκή Θάλασσα, και οι δικοί μας πάνε και αγοράζουν ότι βρούν σε παλιοχώρια (πάνε πρό πολλού τα χρόνια πού έβγαζες λεφτά επενδύοντας σε γή στην Βουλγαρία), αρκέι να κρύψουν κακήν κακώς τα φοροκλεψιμαίϊκά τους.
Νεοέλληνιστί "μαλάκας" εστί όποιος προτάσει  το "εμείς"
(σύνολο, κοινωνία, πατρίδα) μπροστά από το "εγώ"

Με την προϋπόθεση ότι θα μείνει, φυσικά  και κανά κομμάτι γής μετά από την καταπάτηση, στο οποίο να μπορεί να επενδύσει κανείς (το οτι θα τα αγοράσουν οι"ξένoι" τους κόβει, ή ότι θα τα αγοράσουν οι "ξένοι" και δεν θα προλάβουν τα καταπατήσουν οι ίδιοι;). Αρκεί να μπούν οι βάσεις μιάς σύγχρονης οικονομίας με αυστηρή εφαρμογή σε κάποια φάση της υπάρχουσας νομοθεσίας! Καί, τέλος, μήν περιμένουμε επενδύσεις, ημεδαπών ή αλλοδαπών όταν η Βουλγαρία έχει 10-20 % και η Ελλάδα έχει 25-40% φορολογία και επιβάλει την μία έκτακτη εισφορά μετά την άλλη γιά όσα κορόϊδα πληρώνουν και πάρτυ διαρκείας γιά όσους φοροδιαφεύγουν! Να ανοιχτεί και ο ανταγωνσιμός λίγο λίγο, όπως με δειλά βήματα άρχισε να γίνεται τα δύο τελευταία χρόνια (τι έγινε με τους φορτηγατζήδες που ρήμαξαν το σύμπαν πέρισυ βρε παιδιά, πόσες άδειες φορτηγών δόθηκαν...ούτε μία, έ!). 
Άς μην ζούμε με φαντασιώσεις λοιπόν. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό στην όποια επιτυχία των Ελλήνων του εξωτερικού...ΑΠΛΩΣ ζούν σε ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΕΣ πολιτείες, ράτη που σέβονται τον πολίτη και τιμωρούν τον παραβάτη. Τρία απλά πράγματα θέλει η Ελλάδα γιά να πάει μπροστά: 


Α. Να αλλάξουν κάποιοι απηρχειωνένοι νόμοι (...θέλει δουλειά πολύ!)
Β. Να αρχίζουν να εφαρμόζονται οι ισχύοντες νόμοι, που σημαίνει να αρχίσουν να τιμωρούνται επιτέλους οι παραβάτες, ιδιωτικού τε και δημοσίου τομέα. 
Γ. Να κοπούν όλες μα ΟΛΕΣ οι εξαιρέσεις του κανόνα μιάς και ο δρόμος πρός την κόλαση περνάει μέσα από τα "παραθυράκια"  (Κάνεις, π.χ. έναν νόμο γιά τις χήρες και αυξάνονται οι πλασματικοί ληξιαρχικοί θάνατοι των ανδρών, κάνεις έναν νόμο γιά τους πολύτεκνους και αυξάνονται (ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ, ΕΓΙΝΕ και μάλιστα κατά κόρον στις μεταγραφές στα πανεπιστήμια αλλά και για θέσεις στο δημόσιο) οι εικονικές υιοθεσίες, κάνεις νόμο γιά επιδόματα σπουδών και ΄νά σου εμφφανίζονται όλοι με γιαλαντζί μεταπτυχιακά Ρουμανίας, Κοσόβου, Σκοπίων και πάει λέγοντας . Δυστυχώς, και να ντρεπόμαστε, αλλά δέν είμαστε λαός γιά εξαιρέσεις, δεν μάθαμε ποτέ να περιμένουμε στην ουρά. Θα σμπρώξουμε, θα ποδοπατήσουμε, θα τσαλαπατήσουμε  γέρους, αρρώστους και γυναικόπαιδα γιά να μπούμε πρώτοι κάπου, στο λεωφορείο, στο δημόσιο, στον διαγωνισμό...οπουδήποτε έχουμε εμείς τσαμπουκά καί μέσον! Η αξιοκρατία γιά τους μακάκες, γιά να χρησιμοποιήσω τον τηλεοπτικοό όρο του πρώην πλασιέ και αειδό σε σκυλάδικο που αναρρηχήθηκε μέσα στο ζέχον νεο-Ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι σε Νομάρχη και Περιφεριάρχη...  
Μέχρι να γίνουμε άνθρωποι λοιπόν, με την ένοια του να σταματήσουμε να ενεργούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με το ένστικτο του αυτοεπιβιώνοντος "εγώ", και αρχίσουμε να λειτουργούμε και λίγο με το συλλογικό του "εμείς), θα πρέπει να κοπούν όλες οι εξαιρέσεις, ΟΛΑ τα  ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ! 
Άδικο μέν αλλά προσωρινά τουλάχιστον, γιά πέντε, δέκα χρόνια, αναγκαίο! 

Άς βάλουμε την Νεοελληνική ανομία μας σε κάποια σειρά καί τα άλλα, τα της οικονομίας, ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ  θα τακτοποιηθούν, και πολύ πιό γρήγορα από ότι νομίζουμε! ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΕΙΝΑΙ!


Μιλτιάδης Η.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου