Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

ΤΑΧΑΛΙΑ ρωτούν την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Φλωρίνης

2 Νοε 2010


Πόσα στελέχη του Vinozito είναι στο συνδυασμό σας, κ.Μούσιου;



Η Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, είναι υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ). Στο ψηφοδέλτιό της υπάρχει ο ..Γρούϊος Αναστάσιος (ξέρετε ποιός λέγεται Γρούϊος έτσι;) και ο Αναστασιάδης Παναγιώτης του Ιωάννη στη Μελίτη.
Αγαπητή μας Όλγα, αυτός ο Αναστασιάδης είναι ο Ουρανοταξίτης που μιλάει στο παρακάτω βίντεο; Είναι αλήθεια ότι ΟΛΟΙ οι "εθνικά Μακεδόνες" όπως καταχρηστικά αποκαλούνται, αδερφοί μας, έχουν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό σου; Σε ρωτάμε για να ...
σου ξαναθυμήσουμε τις χυδαίες επιθέσεις του πολιτικού φορέα τους εναντίον Πάγκαλου, Δρούτσα και Χρυσοχοϊδη, του κόμματός σου.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ούτε το θέμα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από "υπερπατριώτες" που δεν τους γουστάρουμε, ξαναλέμε για χιλιοστή φορά τη θέση μας:
Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι απόλυτα σεβαστό και αδιαπραγμάτευτο, όπως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό που δεν είναι ανεκτό, είναι η πλαστογραφηση της ιστορίας. Ο κ.Αναστασιάδης κι εγώ, δικαιούμαστε να θεωρούμε τον εαυτό μας, άλλης εθνικότητας και όχι ελληνικής, δικαιούμαστε να μιλάμε (και το κάνουμε) το σλαβικό μας ιδίωμα, αλλά όλα αυτά δεν μπορούν να λέγονται "μακεδονικά", γιατί αυτή η λέξη είναι κατοχυρωμένη στον ελληνισμό. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, γούστο του και καπέλο του, δεν τον ενοχλεί κανείς. Δεν μπορεί όμως να λέει "είμαι Μακεδόνας" γιατί το "είμαι Μακεδόνας" προσδιορίζει ένα κομμάτι του Ελληνισμού, όπως το "Είμαι Ναπολιτάνος" ένα κομμάτι της Ιταλικής εθνικής καταγωγής.



10 σχόλια:

Vardarska Banovina είπε...
Τώρα αν σου πω ότι δεν ξέρω ποιος είναι ο Γρούϊος Αναστάσιος θα με πιστέψεις? Ποιος είναι?
Vardarska Banovina είπε...
Συμπληρώνω …….Αυτά και νομίζω καταλαβαινόμαστε. Το πρόβλημα είναι απλό και πρέπει να αποφασίσεις: ή είσαι Έλληνας όπως 3 εκατομμύρια Μακεδόνας, ή άλλης εθνικότητας οπότε βρες όνομα……… και παπά να το βαφτίσει..
t:bloggers team είπε...
1) Μην μπερδεύεσαι ρε Αναστασιάδη! Ζήτησες από τον παπά του ελληνικού χωριού Μελίτη να βαφτίσει το ένα παιδί σου Ντόνκα και το άλλο Στόγιαν. Και λες ότι δε σου έδωσε τη δυνατότητα και αυτό είναι καταπίεση. Λοιπόν, επειδή θολώνεις άτσαλα τα νερά, να στο ξεκαθαρίσω: Υπάρχουν δύο τρόποι για να πάρει όνομα το παιδί σου. Ο ένας είναι ο θρησκευτικός, οπότε πρέπει να υπακούσεις στους κανόνες της ελλαδικής εκκλησίας και ο άλλος ο πολιτικός. Μπορούσες κάλλιστα να πας στο δημαρχείο και να δηλώσεις το "Στόγιαν", όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες έχουν μη Χριστιανικά ξενικά ονόματα, π.χ. Τέρενς (Κουίκ), ενώ Έλληνας είναι και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Δεν του αρνήθηκε το Ελληνικό κράτος κανένα δικαίωμα επειδή τον λένε ...Χουάν. Απλούστατα, δεν γίνεται να πας στην ορθόδοξη εκκλησία και να έχεις την απαίτηση να λέει ο Έλληνας παπάς "βαφτίζεται ο δούλος του Θεού, Στόγιαν"!!! 2) το δεύτερο παραμύθι σου, (που σου το λέει υποβολέας), είναι "γιατί να μη μαθαίνω τη γλώσσα μου στο δημοτικό"; Αυτό έχει δύο σκέλη: \ -α. τη γλώσσα σου, εσείς οι 30-40 την ονομάζετε "μακεδονική", όταν αυτή η λέξη σημαίνει "ελληνική". Διανοείσαι δηλαδή ότι το κράτος θα φτιάξει ωρολόγιο πρόγραμμα που θα λέει : 8-9: ελληνική γλώσσα, 9-10 Γυμναστική, 10-11 Μακεδονική γλώσσα; Εισαι σοβαρός; β. αν πάλι μου πείς "ας τη διδάξει ως σλαβοβουλγαρική όπως είναι", τότε θα σε ρωτήσω: στην Ελλάδα μιλούν εκτοντάδες τοπικά ιδιώματα. Πρέπει να μπούν όλα αυτά στα δημοτικά; Μόνος σου λες "ο γύφτος να ξέρει τα γύφτικα". Μα ο γύφτος (όπως ρατσιστικά αποκαλείς τους ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται ρομά) ξέρει τα "γύφτικα" (όπως εσύ τα αποκαλείς) από το σπίτι του. Δεν είναι μάθημα στο δημοτικό τα "γύφτικα"! Αυτά και νομίζω καταλαβαινόμαστε. Το πρόβλημα είναι απλό και πρέπει να αποφασίσεις: ή είσαι Έλληνας όπως 3 εκατομμύρια Μακεδόνας, ή άλλης εθνικότητας οπότε βρες όνομα.
t:bloggers team είπε...
To ερώτημα Γρούϊος πάει ΜΟΝΟ στο επίθετο. Ποιόν λένε Γρούϊο;
Vardarska Banovina είπε...
Ναι, μου είναι γνωστός ο Νικολάκης !!! της Π.Γ.Δ.Μ και κατάλαβα ότι εκεί κολάι. Την συγγένεια δεν μπορώ να προβλέψω.
Constantine είπε...
Αν πάει κάποιος σε ελληνική εκκλησία στην Αγγλία ή στη Γαλλία, και θέλει να βαπτίσει το παιδί του Constantin ή Georges, ο ελλη-ορθόδοξος ιερέας θα το βαπτίσει Constandinos ή Georgios, και στο δημαρχείο δηλώνει Constantin, Georges, Michel...
Vardarska Banovina είπε...
Constantine Μιας και δεν κατάλαβα το σκεπτικό σου, γιατί δεν πάτε στην Αγγλία ή στη Γαλλία και στον εκεί ελλη-ορθόδοξο ιερέα να κάνετε τα κέφια σας? Στην Ουγκάντα έχετε ‘δικαίωμα’ να πίνετε και αίμα. Εδώ είναι Ελλάδα και ισχύουν οι νόμοι της εδώ εκκλησίας. Ρε τόσο κουζουλοί είστε η τον μαλάκα παριστάνετε?
Akritas-Florina είπε...
Re πατριώτες, γιατί κρύβεστε πίσω απο το δάχτυλό σας; Ο άνθρωπος την έχει χεσ...νη την Εκκλησία, και τα ονόματά της.Στο φινάλε τα έχει χεσ..να και τα παιδιά του τα ίδια. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το εθνικιστικό του κόλλημα, και πώς θα πουλήσει μούρη, μπας και μας ψαρώσει. "Δικαιώματα" και κολοκύθια! μην χε..!
Giorgos Tarakoulas είπε...
Akritas-Florina Το ότι έχει χεσμένη την εκκλησία το βλέπουμε. Το ότι έχει χεσμένα τα παιδιά του ( αν έχει παιδιά ‘του’ ) ας το αντιληφτεί ο ίδιος. Για το εθνικό του ‘κόλλημα’ ο λόγος. Όλα καλά –λένε – στην Ελλάδα , αλλά δεν μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει. Παραφράζοντας το ‘ να η Ρόδος να και το πήδημα’ θα του πω …. Να ο Νικολάκης να και η Π.Γ.Δ.Μ. Από μια κολοκύθα το μόνο που μπορείς να έχεις είναι πασατέμπο.
cummulus είπε...
Μήπως ξέρει κανείς τι δουλειά κάνει ο καταπιεσμένος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου