Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Πυρήνες της Φωτιάς: κατανοούμε τον πόνο τους, αλλά...

...λίγο αργά το σκέφτηκαν. 'Ενα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνεις σαν γονιός στο παιδί σου είναι πως όταν παίζεις με την φωτιά...κάποτε θα καείς! Καί ποιό ηθικό έρισμα καί ποιιά πολιτική δικαιολογία έχουν οι γονείς να ισχυρίζονται πως...
"...τα παιδιά τους είναι στη φυλακή, ενώ παραμένουν ατιμώρητοι εμπλεκόμενοι σε τεράστια πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, που «βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας»."
Σοβαρολογούμε τώρα; Αντί να απαιτήσουμε συνολικά σαν κοινωνία να πληρώσουν ΟΛΟΙ όσοι «βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας», από τον όποιο πολιτικό και δημόσιο υπάλληλο μέχρι τον τελαυταίο τραμπούκο, θα βρούμε τώρα πάτημα ώστε να μήν πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ γιά τα εγκλήματά του και να γίνουμε (έχουμε ήδη γίνει, το θέμα είναι να ξεγίνουμε!) κοινωνία ζούγκλας;

Καίμε, σκοτώνουμε και λογαριασμό δεν δίνουμε...Την ζωή του αδικοχαμένου πέρυσι 52χρονου πατέρα Γιώργου Βασιλάκη από βομβιστική ενέργεια των "παιδιών" και των συνενόχων τους ποιός θα την πληρώσει;

  "Άδικες» χαρακτήρισαν τις ποινές στους Πυρήνες οι γονείς τους"
 Οι γονείς των καταδικασθέντων νεαρών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέφεραν πως «η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν τη έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες». 'Οταν πυροδοτείς εκρήξεις όπου αθώοι σκοτώνονται και δεν προσπαθείς να δείξεις ίχνος μεταμέλλειας, τι άλλο περοιμένεις από την υπόλοιπη κοινωνία, να σου δώσει μιά μπάτσα στο χέρι και να σε αφήσει να συνεχίζεις να σκοτώνεις κόσμο;

«Άδικη, στυγνή, εξοντωτική, παράλογη, αυθαίρετη, απάνθρωπη και εκδικητική», χαρακτήρισαν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι γονείς των καταδικασθέντων νεαρών για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο ώστε, όπως ανέφεραν, «να αποκατασταθεί η νομιμότητα».
Τόνισαν, δε, ότι ελπίζουν πως στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα πετύχουν «δίκη κρίση».
Οι παριστάμενοι γονείς των νεαρών σε γραπτή δήλωση που διένειμαν, υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «η απόφαση αυτή ήταν ειλημμένη πριν τη έναρξη της δίκης και εξυπηρέτησε πολιτικές σκοπιμότητες». Αναφέρουν πως η Δικαιοσύνη «εξαντλώντας τα όρια της λογικής και διατρέχοντας τους διαδρόμους του παραλόγου, μοίρασε 130 χρόνια φυλακή, αναγνωρίζοντας ότι δεν υπήρξε φυσική παρουσία κανενός των κατηγορουμένων στις υποτιθέμενες εκρήξεις». Αναφέρουν ακόμη ότι «η Δικαιοσύνη, λοιπόν, τιμωρεί βάναυσα και καταστρέφει ανελέητα νέους ανθρώπους, με εικασίες και συμπεράσματα και όχι για πράξεις».
Εκφράζουν, δε, την πικρία τους επειδή τα παιδιά τους είναι στη φυλακή, ενώ παραμένουν ατιμώρητοι εμπλεκόμενοι σε τεράστια πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα, που «βάζουν σε κίνδυνο και τις ζωές ανθρώπων και τις συνταγματικές δομές της χώρας».
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και η συγγραφέας, Μάρω Δούκα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/07/2011_400073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου