Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη, Άνω Πόλη - Νέα κατεδάφιση κτίσματος στα βυζαντινά τείχη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κατασκευών Αρχιτεκτονικών Έργων, η επιχείρηση κατεδάφισης, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτισμάτων»
25 Ιουλ 2011
Άρχισαν σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης και ολοκληρώνονται αύριο με την απομάκρυνση των μπαζών, ενός ακόμη επικίνδυνου αυθαίρετου κτίσματος που εφάπτεται στα βυζαντινά τείχη από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.
Πρόκειται για ρυμοτομούμενη πλινθόκτιστη κατασκευή, εντός του χώρου πρασίνου της ζώνης των Βυζαντινών τειχών, στην οδό Ακρίτα 13, η οποία παρουσίασε επικίνδυνη κλίση και κρίθηκε αναγκαίο να κατεδαφιστεί άμεσα για να μην κινδυνεύσει η υγεία των περιοίκων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κατασκευών Αρχιτεκτονικών Έργων, η επιχείρηση κατεδάφισης, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτισμάτων», και έχει στόχο την ανάδειξη των βυζαντινών αρχαιοτήτων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και έχει εκδοθεί από την αρμόδια Δ/νση Πολεοδομίας το σχετικό πρωτόκολλο της επιτροπής επικίνδυνων ετοιμόρροπων οικοδομών.
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, σημείο που είναι από χρόνια χαρακτηρισμένο ως χώρος πρασίνου. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας, θα απελευθερώσει τον δημόσιο χώρο, θα αναδείξει τα μνημεία που αποτελούν σύμβολα για την ιστορία της πόλης και θα συμβάλλει στην ασφάλεια και στην προστασία της υγείας των περιοίκων», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.
Η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων θα προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου με την απομάκρυνση των μπαζών και στη συνέχεια στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής των τειχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου