Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Υπέρ μόνιμου υπουργού Παιδείας ο Μπαμπινιώτης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ REAL FM
Θετικός ως προς την παρουσία ενός μόνιμου υπουργού Παιδείας εμφανίστηκε ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.
Υπέρ μόνιμου υπουργού Παιδείας ο Μπαμπινιώτης
«Στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος που να ξέρει τα θέματα, στηριζόμενος όμως από την όποια κυβέρνηση θα υπάρχει», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.
«Βρέθηκα γι' αυτό το διάστημα σε αυτήν τη θέση, ώστε να μπορέσω να βοηθήσω σε πολλά συγκεκριμένα θέματα, να ξεπεράσουμε αντιθέσεις, να υπάρξει ηρεμία και να προχωρήσουμε» είπε ο κ. Μπαμπινιώτης αναφερόμενος στην υπουργοποίησή του, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του "στρατευμένο" στα θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση.
«Δεν χρειάζεται να μάθω πράγματα, γιατί μπαίνοντας στο υπουργείο ξέρω τί σημαίνει εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της, δηλαδή έχω γνώση των θεμάτων στην ουσία τους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Στις προτεραιότητες του υπουργού Παιδείας, είναι η νέα μορφή που θα πρέπει να έχει το Λύκειο, η αλλαγή στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια, η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.
«Δεν θα ήθελα να μιλήσω, τόσο για αλλαγή, όσο για εισαγωγή και προώθηση ενός μεγάλου θέματος, εάν έχω τον χρόνο να το περάσω και αναφέρομαι στο νέο Λύκειο, σε μια άλλη μορφή Λυκείου, που θα αποκαταστήσει το μορφωτικό του ρόλο και θα το αποσπάσει από τον φροντιστηριακό και απαξιωμένο χαρακτήρα του ώστε να γυρίσουν οι μαθητές στο σχολείο και να ανέβει ο δάσκαλος. Αυτό είναι όραμα. Το έχω δουλέψει στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία. Δουλεύτηκε και εδώ, επί υπουργίας της κ. Διαμαντοπούλου, και βεβαίως μια αλλαγή στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια για ένα πιο δίκαιο και ανθρώπινο σύστημα», σημείωσε.
Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα της έκδοσης των διδακτικών βιβλίων, ανακοίνωσε ότι στις 4 Μαΐου ξεκινά η εκτύπωσή τους, ώστε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να βρίσκονται στα σχολεία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντίστοιχα.
Ο υπουργός αναμένεται να συναντηθεί αύριο στις 11 το πρωί με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων.
 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63630904

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου