Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία έχασε τον έλεγχο της Ανατολίας;Αύγουστος 30, 2012.
Ο συμπρόεδρος του κόμματος BDP της Τουρκίας, Selahattin Demirtas δήλωσε ότι  οι περιοχές της περιφέρειας Χακκάρι,  Şemdinli και η Çukurca, σε μία έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, βρίσκεται υπό την εποπτεία του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.

Ο Demirtas μιλώντας στην εφημερίδα ‘Taraf’ δήλωσε ότι από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν γίνεται καμία  επιχείρηση επί του εδάφους, πραγματοποιούνται μόνο αεροπορικοί βομβαρδισμοί, (ωσάν σε ξένο έδαφος).
Τα στρατόπεδα,  τα μονοπάτια διαφυγής, οι δρόμοι, ελέγχονται όλα από το PKK.
 Και αυτό δεν είναι κρυφό από τη δημοσιότητα. Η κατάσταση είναι ακριβώς αυτή και δεν μπορεί να την αρνηθεί κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος. Όλοι οι δρόμοι βρίσκονται υπό την εποπτεία του PKK.
 Ο Demirtas ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ και 45 ημέρες πίσω από τις σκηνές των συγκρούσεων και όπως κυλούν τα γεγονότα  κατά το τελευταίο έτος «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το τελικό χτύπημα για την οργάνωση, ώστε να επιλυθεί το κουρδικό ζήτημα και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει  υποστήριξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε στη εφημερίδα για να τονίσει πιο κάτω:

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το PKK, αλλά και το  BDP δεν κάνουν προπαγάνδα, ή ενέργειες για ένα σκοπό, αυτό είναι το αποτέλεσμα των γεγονότων’.

Ερντογάν και Ομπάμα για τους Κούρδους

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός Ερντογάν καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συζήτησαν, προ πολλού για τα γεγονότα αυτά.
Και μετά από συνεννοήσεις τους  αποφάσισαν ότι  ο στόχος τους είναι το PKK. Προγραμματίζουν  μάλιστα ενέργειες κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής και όχι τόσο για τη χειμερινή περίοδο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Ο έλεγχος μιας ευρύτερης περιοχής

Μια περιοχή από το Şemdinli μέχρι την Çukurca 300 με 400 χιλιόμετρα στα ιρακινά σύνορα ένθεν και ένθεν ελέγχει το PKK. Ελέγχει τους δρόμους, τις αγροτικές περιοχές και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής.
Ένας Τούρκος αξιωματούχος της κυβέρνησης που ισχυρίζεται το αντίθετο, δεν έχει παρά να ταξιδεύσει στην περιοχή και να διαπιστώσει αν θα δεί το τούρκικο στρατό ή τους αντάρτες του PKK…, σημειώνει το δημοσίευμα.

http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου