Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

«Φύλλο και φτερό» στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» όλων από το 1974

 Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 
Στο μικροσκόπιο οι φορολογικές δηλώσεις όλων των κοινοβουλευτικών,καθώς και των συζύγων και τέκνων τους.
Από το μικροσκόπιο της Βουλής θα περάσουν τα «πόθεν έσχες» εκείνων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την πολιτική από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα αποτελούσε δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Ηδη, ανακοινώθηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής που θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους από το 1974 μέχρι το 2012.
Ποιοι μετέχουν στην επιτροπή
Να σημειωθεί ότι μέλη της Επιτροπής Πόθεν Εσχες είναι οι κ.κ. Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης ΠΑΣΟΚ , Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Δημήτριος Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Σπύρος Χαλβατζής ΚΚΕ .
Στην ίδια επιτροπή θα προσκληθούν να μετάσχουν, ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Γιαγλής και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, στην Επιτροπή θα μετέχουν η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή, και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Μηλιώνης.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί σε περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού της Βουλής -κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Επιπροσθέτως, ο κ. Μεϊμαράκης πραγματοποίησε συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια προκειμένου να αποδεσμευτεί ο κατάλληλος αριθμός αστυνομικών από τη φρούρηση της Βουλής και να ενταχθούν στις μάχιμες ομάδες για την προστασία των πολιτών.
Να σημειωθεί ότι η Βουλή απασχολεί περί τους 350 ένστολους που καλύπτουν καθημερινά 4 βάρδιες.
Απαγόρευση προσλήψεων συγγενών
Στο μεταξύ, εντολή στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης για απαγόρευση προσλήψεων από τους κρατικούς λειτουργούς συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το θέμα που δημιουργήθηκε από τις προσλήψεις συγγενικών προσώπων βουλευτών της ΝΔ.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων».
Συγκεκριμένα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους».
Μελέτη
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έχει ζητήσει από το φρούραρχο του κοινοβουλίου και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν άμεσα σε μελέτη προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι αστυνομικοί απαιτούνται για τη φύλαξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου