Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο νομπελίστας οικονομολόγος καθηγητής κ. Πισσαρίδης

Η κυβέρνηση έχει θέληση και προχωράει στο σωστό δρόμο, αναφέρει ο νομπελίστας οικονομολόγος

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την παρούσα οικονομική κρίση και να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία, διατύπωσε ο νομπελίστας καθηγητής και οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ο κ. Πισσαρίδης αναφέρει ότι «υπάρχει σήμερα θέληση από την κυβέρνηση, η οποία προχωρά στο σωστό δρόμο. Δεν νομίζω ότι θα μπει σε νέα κρίση, εκτός αν συμβεί κάτι απρόοπτο, το οποίο δεν το βλέπουμε τώρα. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά ως τώρα και ελπίζω να συνεχιστούν».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά και κυρίως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις πιο μακροπρόθεσμες για να αντεπεξέλθει από τη σημερινή κρίση και να αποφευχθεί μια άλλη στο μέλλον».

«Είναι η μοναδική ευκαιρία, μια κυβέρνηση, που το θέλει, να φέρει τις μεταρρυθμίσεις, που είναι πολύ δύσκολες στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα πρώτα -πρώτα στο εκπαιδευτικό σύστημα»,επεσήμανε.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη είναι το δημοσιονομικό ζήτημα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να λυθεί. «Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κρατών, ούτε γενικά παραδεκτός ορισμός για το δημοσιονομικό έλλειμμα», δήλωσε.

Επίσης, είπε ότι δεν αποδίδει ιδιαίτερη αξιοπιστία στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, αλλά παρατήρησε ότι στις αξιολογήσεις τους δίνουν μεγάλη σημασία οι αγορές.

Ο νομπελίστας καθηγητής έδωσε σήμερα την πρώτη του διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου τόνισε ότι «η παρουσία του καθηγητή Πισσαρίδη ανάμεσα μας θα λειτουργεί ως ένα ζωντανό πρότυπο και μια συνεχής έμπνευση για τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές μας».
19/01/2011 20:13 | © VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου