Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Αθήνα προς Σκόπια : Σκυλί που μας δαγκώνει δεν το ταϊζουμε!

Τα αποτελέσματα του να σφάζεις την χήνα που κάνει τα χρυσά αυγά...
Στην λίστα των «μη συνεργάσιμων χωρών» του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών εντάχτηκε η ΠΓΔΜ

www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=16497&Itemid=160


Στην λίστα των «μη συνεργάσιμων χωρών» του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών εντάχτηκε η ΠΓΔΜ. Με την απόφαση αυτή του υπουργείου δεν θα αναγνωρίζονται οι δαπάνες για συναλλαγές με φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή οντότητα, εγκατεστημένη σε χώρα μη συνεργάσιμου κράτους. Με το νέο μέτρο οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην γειτονική χώρα από το νέο έτος δε θα μπορούν πλέον να δικαιολογούν τις δαπάνες τους για την παραγωγή προϊόντων εκεί.
 
Οι άμεσα θιγόμενες ελληνικές επιχειρήσεις είναι αυτές που ασχολούνται με την μεταποίηση οι οποίες εκμεταλλευόμενες την χαμηλή φορολόγηση και τα χαμηλά μεροκάματα της ΠΓΔΜ μετέφεραν πριν από αρκετά χρόνια τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες από την Ελλάδα στην γειτονική χώρα. Η αντίδραση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ήταν άμεση καθότι οι ελληνικές επιχειρήσεις στους βόρειους γείτονες μας απασχολούν άνω των 20.000 εργαζομένους.

Σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι χαρακτήρισε ως «κακή» και με «πολιτική σκοπιμότητα» την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας ενώ συμβούλεψε τον Έλληνα ομόλογο του  «να υπογράψει τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης που του κατέθεσα τον Φεβρουάριο, καθώς αυτή θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία και θα απλοποιήσει το έργο των επιχειρηματιών στις δύο χώρες».

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός οι Έλληνες επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να επενδύουν στην ΠΓΔΜ λόγω της χαμηλής φορολογίας, ειδικά μετά την αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων στην Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς ο Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), έχει αναφέρει ότι η καταχώρηση της ΠΓΔΜ στη λίστα «μη συνεργάσιμων χωρών» του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, στις συναλλαγές τους με τα Σκόπια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου