Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Λίμνη Κορώνεια : ο επίλογος της παράστασης Ψωμιάδη - Τώρα ξυρίζουν τον γαμπρό (100 χιλ. Ευρώ την ΗΜΕΡΑ! Ευρωπαικό πρόστιμο)

Μόλις 4 μήνες μας χωρίζουν από την προεκλογική παράσταση του κ. Ψωμιάδη για τις Περιφερειακές,  όταν με βοναπάρτειο ύφος επιδείκνυε το έργο που επιτέλεσε ως Νομάρχης για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνεια, ως  τη σύσταση του αρμόδιου για το περιβάλλον Επιτρόπου της Ε.Ε. Γιάνες Ποτότσνικ για παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.  Υπενθυμίζουμε πως η Επιτροπή κατηγορεί την Ελλάδα για μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, όσον αφορά τη λίμνη, ευθύνες που απορρέουν από τις κοινοτικές οδηγίες για τα ενδιαιτήματα και τα πτηνά, την οδηγία για την επεξεργασία των αστικών λυμάτων και τις απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στο νερό.
Επιπλέον, η Επιτροπή τονίζει ότι η λίμνη Κορώνεια που αποτελεί διεθνώς σημαντικό υγρότοπο, έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση κι ότι παρ' όλο που υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αποκατάστασης της λίμνης, με πολλές δράσεις εν μέρει χρηματοδοτούμενες από πόρους της ΕΕ, η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν βραδεία. Το 2004 τέθηκε σε εφαρμογή συνολικό σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση του υγροτόπου, ενώ κύριο μέρος των δράσεων συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους της ΕΕ.
Είναι αντιληπτό πλέον πως ούτε οι συχνές μεταμφιέσεις, ούτε η συστηματική μετάθεση των ευθυνών σε άλλους μπορούν να αποκρύψουν τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης Ψωμιάδη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Στην προεκλογική τηλεοπτική παράσταση της 4/10/2010 στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER (βλέπε το σχετικό βίντεο στη διεύθυνση  http://www.youtube.com/watch?v=o8szSA7lETc) ο κ. Ψωμιάδης ανέμιζε τις φωτογραφίες που, κατά τον ίδιο, έδειχναν τα αποτελέσματα της διαχείρισης της λίμνης Κορώνεια που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ με ευρωπαϊκά κονδύλια και εθνικούς πόρους. 

Τότε, κατά την προσφιλή του τακτική, απέδωσε όλες τις κατηγορίες για τις ευθύνες του στη διαχείριση του προβλήματος στα «φερέφωνα της πολιτικής και ορισμένους δημοσιογράφους». Ο υπότιτλος του αποσπάσματος από φράση του ίδιου του κ. Ψωμιάδη στον τηλεοπτικό διάλογο είναι χαρακτηριστικός «ορισμένοι ζουν και αναπνέουν για να με δουν στη φυλακή». Εξίσου αντιπροσωπευτικές του ύφους και του ήθους της διοίκησης Ψωμιάδη ήταν και οι αποστροφές του στην ίδια τηλεοπτική εμφάνιση όταν δήλωνε πως δεν είναι «ούτε τουρίστας στην πολιτική, ούτε τραβεστί πολιτικός». Πράγματι, πώς να κρύψει κανείς τις βαριές του ευθύνες για την καταστροφή της λίμνης Κορώνεια και την παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την πιθανή καταβολή υψηλού προστίμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου