Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου

Επίθεση από τέσσερα ή πέντε άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, περίπου στις 7 το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στον περίβολο χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, στην θύρα 11, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ – Ατρόμητου.
Οι δράστες άρχισαν να χτυπούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με γροθιές στο κεφάλι και καθώς ο κ. Στρατούλης κάλεσε σε βοήθεια έσπευσαν φίλαθλοι, που βρίσκονταν στο σημείο εκείνο, ενώ οι άγνωστοι δράστες τράπηκαν σε φυγή.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρθηκε στο ιατρείο του Σταδίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ οι δράστες της επίθεσης αναζητούνται από την Αστυνομία.
ΣΥΡΙΖΑ:Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ καταγγέλει «άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής «δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του πως «τώρα θα σε σκοτώσουμε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί «την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».
Σ. Κεδΐκογλου: Η κυβέρνηση καταδικάζει την επΐθεση κατά του Δ.Στρατουλη. «Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας και η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας».
ΠΑΣΟΚ: Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει «απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη». Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα.
Δημοκρατική Αριστερά : Με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει «απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα».
«Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα. Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤOI ΕΛΛΗΝEΣ: Το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καταδίκασε με ανακοίνωση του την επίθεση κατά του Δ. Στρατουλη μέσω του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κ. Τ. Κουίκ.
«Ένα τέτοιο σοβαρό επεισόδιο σε βάρος Εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα καταδικαστέο».
«Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης».
ΚΚΕ: Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του, το ΚΚΕ καταδικάζει την «φασιστική τραμπούκικη επίθεση» που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
«Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών», συμπληρώνει η ανακοίνωση .
Χρυσή Αυγή: Η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση της με τίτλο «Διαψεύδουμε Στρατούλη» δηλώνει ότι καμμία σχέση δεν έχει με την επίθεση σε βάρος του Δημήτρη Στρατούλη. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι την ώρα εκείνη η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια. «Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή», καταλήγει η ανακοίνωση.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου