Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζεται ο πόλεμος νεύρων Αθηνών - Τιράνων

Ευχάριστο ότι ο Παναρίτι κάνει... συστάσεις στον Μπερίσα, λέει το ΥΠΕΞ
«Έχει δίκιο ο κ. Παναρίτι να λέει ότι είναι εκτός λογικής και αφελές να μιλάει κανείς για εδαφικές διεκδικήσεις της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας.
 
Όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει ότι ο Αλβανός ΥΠΕΞ κάνει δημόσια συστάσεις στον Πρωθυπουργό του, ο οποίος, ακούγοντας τις σειρήνες του εθνικισμού, μίλησε για αλβανικά εδάφη από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, όσο κι εάν στη συνέχεια ανασκεύασε», σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας τις δηλώσεις 
του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμον Παναρίτι περί εδαφικών διεκδικήσεων της Αλβανίας.
 
Με τον δηκτικό αυτό τρόπο ο κ. Δελαβέκουρας επιχείρησε να αναδείξει τις αντιφάσεις μεταξύ των δηλώσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας, επιστρέφοντας στο πολλαπλάσιο τον χαρακτηρισμό αφελής που ο κ. Παναρίτι απέδωσα στον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. 
 
Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας χαρακτήρισε «αφελείς» τις αντιδράσεις του Έλληνα ομολόγου του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί εθνικής ανεξαρτησίας «όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».
 
Σε συνέντευξή του στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο "ABC News", ο κ. Παναρίτι είπε χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως είναι αφέλεια διότι κανείς δεν πιστεύει ότι η Αλβανία έχει εδαφικές διεκδικήσεις... Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι πέρα από κάθε κανονική λογική».
 
Πάντως, το σήριαλ που ξεκίνησε όταν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ισχυρίστηκε ότι τα αλβανικά εδάφη φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Παρά την ανασκευή των δηλώσεων με τις οποίες αποκάλυπτε τις αλυτρωτικές βλέψεις του έναντι της Ελλάδας, ο κ. Μπερίσα συνέχισε τις δηλώσεις λέγοντας την μία ότι η έκταση της Αλβανίας είναι 68(!) χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα (ενώ η έκτασή της είναι μόλις 28.748 τετραγωνικά χιλιόμετρα) και την άλλη ότι οι Αλβανοί θα ενωθούν μέσω της ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
 
Ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε στον κ. Μπερίσα ότι για αλυτρωτισμό μιλούν όσοι έχουν μείνει 100 χρόνια πίσω (κάνοντας έμμεση αναφορά στην επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την ανεξαρτησία της Αλβανίας) και το γαϊτανάκι των δηλώσεων και των αντιδηλώσεων συνεχίζεται...


http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=241129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου