Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Χειρονομία στους διαδηλωτές : «Μην λυγίσετε» λέει στο Ταξίμ το γερμανικό Spiegel, με ρεπορτάζ στα τούρκικαΤο εξώφυλλο του περιοδικού αυτήν την εβδομάδα
Βερολίνο
Σε μία σπάνια κίνηση, το γερμανικό περιοδικό Spiegel κυκλοφορεί με 
Το εξώφυλλο του περιοδικού αυτήν την εβδομάδα  ρεπορτάζ στην τουρκική γλώσσα γύρω από τις πολυήμερες διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν από το Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης και εξώφυλλο μία διαδηλώτρια που κρατά το μήνυμα που θέλει να περάσει το περιοδικό: «Μην λυγίσετε».

Το πλακάτ που κρατά η διαδηλώτρια στο εξώφυλλο είναι, φυσικά, στα τούρκικα, και μεταφράζεται στα γερμανικά με αστερίσκο στο κάτω μέρος του πλαισίου.

Στο τεύχος που κυκλοφορεί τη Δευτέρα στη Γερμανία, οι αναγνώστες θα δουν δύο φορές τα κείμενα της θεματικής του τίτλου -μία φορά στα γερμανικά, και μία στα τούρκικα.

«Εδώ και 66 χρόνια, το Spiegel εκδίδεται στα γερμανικά, αλλά αυτήν την φορά όχι εντελώς» εξηγεί το περιοδικό. Χαρακτηρίζει την κίνησή του «χειρονομία αλληλεγγύης» και θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όσα συμβαίνουν στην Τουρκία αφορούν άμεσα και το ευρωπαϊκό κοινό.

Στην ειδική έκδοση δημοσιεύεται και συνέντευξη με τον Τσαγατάι Κιλίτς, του κόμματος ΑΚP του Ερντογάν, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορεί τα ξένα ΜΜΕ για μονόπλευρη παρουσίαση της κατάστασης στην Τουρκία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου