Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κώστας Καραμανλής: «Ασ΄το για αργότερα».

Απόρρητες επιστολές του Πέτρου Δούκα προς τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, δημοσιεύτηκαν και απέδειξαν πως όλοι γνώριζαν από πολύ νωρίς τι έμελλε να συμβεί στην οικονομία της Ελλάδας.
Read more: http://www.neolaia.gr/2011/07/31/asto-gia-argotera/#ixzz2WScSPjEe
Αρθρογράφος: neolaia.gr Team

Ο Π.Δούκας ενημέρωνε και τόνιζε πως οι ξακουστές αγορές θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους προς την χώρα αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα και δεν μαζευτούν τα χρέη της Ελλάδας.
Ήδη από τον Οκτώβριο του 2008 τόνιζε ότι το Δημόσιο θα χρειαζόταν να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του επόμενου δωδεκαμήνου (το ποσό ανήλθε τελικά στα 48 δισ. ευρώ για το 2009) και σημείωνε ότι: «Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».
Το καλοκαίρι του 2008, οι κύριοι Δούκας και Αλογοσκούφης ηγούμενοι του Υπ.Οικονομικών έκαναν μια σειρά σκληρών προτάσεων προς τον πρωθυπουργό προς αποφυγήν της χρεοκοπίας για να λάβουν ένα τρανταχτό «άσ΄το για αργότερα» από τον τότε πρωθυπουργό μας.
Αν ο Καραμανλής είχε ακούσει τους Υπουργούς του, και αν το 2009 δανειζόμασταν με τα τότε πολύ χαμηλά επιτόκια και με τα spreads που βρίσκονταν μόλις στις 130-140 μονάδες και αν βέβαια η γιαγιά μου είχε καρούλια…. τότε μπορεί να την είχαμε γλιτώσει κι εμείς και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και οι συντάξεις και η… Πελλοπόνησος!
Ο Καραμανλής αντί για κινήσεις ευθύνης και απεγκλωβισμού της χώρας επέλεξε να βάλει τη χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (Εθνικές – Ευρωεκλογές) με μοναδικό στόχο να χάσει και… να την κοπανήσει! Το ίδιο θαρρώ είχε επιλέξει να κάνει και ο θείος του αλλά καλύτερα να μην μπλέξουμε με φαντάσματα…
Τώρα θα μου πείτε ο ΓΑΠ τι μας ξεφούρνιζε «λεφτα υπάρχουν»; Δεν ήξερε;
Μωρέ, ήξερε αλλά κ αυτό είναι άλλη κουβέντα και καλύτερα να μην μπλέξουμε με την μαμά Μαργαρίτα…
Εν κατακλείδι, κρίμα που αυτοί που ηγούνται της χώρας κατά καιρούς επιλέγουν να την κοπανήσουν και όχι να πολεμήσουν και να σώσουν το λαό που τους έδωσε και το όνομα και τα πλούτη τους…
Βέβαια δε μπορώ να κρίνω τόσο αυστηρά τον Κωστάκη μας αφού ξέρω το πόσο δύσκολο του ήταν να αντισταθεί στο νέο PRO 2009 που είχε βγει τότε. Άντε! Πάντα τέτοια!!
Read more: http://www.neolaia.gr/2011/07/31/asto-gia-argotera/#ixzz2WScdVFUo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου