Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΘΗΝΑ καλεί ΑΓΚΥΡΑ - Δέν κάνουν έτσι οι φίλοι...παίρνουν πρώτα ένα τηλέφωνο ότι "ερχόμαστε"!....Απροετοίμαστο το ΠΝ : τρέχει (μαζί με το Μυκονιάτικο αδελφάτο) να υποδεχτεί τους Τούρκους ναύτες καί δεν προλαβαίνει!

Κινητοποίηση στο Πολεμικό Ναυτικό - Τουρκική φρεγάτα στη Μύκονο!


Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τήνου πλέει αυτή την ώρα η τουρκική φρεγάτα "Gokova". H τουρκική φρεγάτα σε λίγη ώρα αναμένεται να περάσει το Στενό του Καφηρέα και παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης.
Η φρεγάτα "Gokova" από το πρωί της Τετάρτης έχει περιπλεύσει σχεδόν το μισό Αιγαίο! Ο προκλητικός πλους του τουρκικού πολεμικού, που βρισκόταν στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησε το πρωί από την περιοχή μεταξύ της νήσου Kάσου και της Κρήτης. Στη συνέχεια το "Gokova" κινήθηκε βόρεια της Κρήτης με δυτική πορεία, πέρασε ανάμεσα στη Φολέγανδρο και στη Μήλο, συνέχισε την πορεία της προς Τήνο και Μύκονο όπου έπλεε περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Κάβο Ντόρο. 

Η κίνηση της Άγκυρας  να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές των νησιών του Αιγαίου σε μια περίοδο που θεωρείται η καρδιά της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου, οι Τούρκοι παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου