Συνέντευξη βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη στην εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Στις πρόσφατες εκλογές το εκλογικό σώμα κινήθηκε σε συντηρητικές επιλογές. Ψήφισε τη φύσει συντηρητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και τη θέσει συντηρητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στα παλιά ξεκάθαρα χαρακτηριστικά του συντηρητισμού της Δεξιάς, ως θεμελιώδους αρχής της ιδεολογικής της αναφοράς, που αντιστέκονταν σε κάθε αλλαγή, υπάρχει τώρα ο συντηρητισμός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αφορά στις καταστατικές ιδεολογικές αρχές της Αριστεράς, αλλά στις πολιτικές θέσεις που ευνοούν έναν πολυδάπανο και κοινωνικά επιζήμιο κρατικισμό, στη δημαγωγική υποδαύλιση συντεχνιακών συμφερόντων. Με αυτά τα δεδομένα καλούμαστε λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ να αναδείξουμε τα μείζονα πολιτικά ζητήματα της χώρας, που είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα μετασχηματίσουν το διοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας.
Το κρίσιμο δεν είναι τα οργανωτικά χαρακτηριστικά, που θα έχει το ΠΑΣΟΚ, αλλά πώς θα απαντήσουμε στο έλλειμμα πολιτικής, που παρατηρούμε σήμερα στη χώρα. Πώς θα μετασχηματίσουμε ένα σύστημα διοίκησης, της τελευταίας σοβιετικού τύπου γραφειοκρατίας στην Ευρώπη, αδιαφανούς και αναποτελεσματικού που ταλαιπωρεί τον πολίτη, που αποτελεί ανάχωμα σε κάθε υγιή αναπτυξιακή προσπάθεια.
Ένας νέος κύκλος πλέον ανοίγει για τη χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ, εγκαταλείποντας τις διαχειριστικές λογικές και πρακτικές, έχει την ευθύνη, αντιμετωπίζοντας με αίσθηση ρεαλισμού και ευθύνης το μέλλον της χώρας να αποτυπώσει με σαφήνεια τα πολιτικά προτάγματα, να θέσει τις προϋποθέσεις και τους στόχους για το νέο κύκλο που τώρα ξεκινά.
Σ’ αυτή την περίοδο ιδεολογικής σύγχυσης, με κυρίαρχη τη δημαγωγική και ανεύθυνη λογοκοπία που αποκρύπτει τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, το ΠΑΣΟΚ παραμένει η δημοκρατική σταθερά της χώρας. Οι πολίτες με αίσθηση κρίσης και επίγνωσης του διακυβεύματος γνωρίζουν πως ανάμεσα στις συμπληγάδες του λαϊκισμού και των ανεύθυνων πρακτικών, υπάρχει το ΠΑΣΟΚ ως θεματοφύλακας της σταθερότητας του πολιτικού μας συστήματος.
Αυτό που
είναι αναγκαίο να αντιληφθούμε άμεσα είναι το επείγον της κατάστασης
που βρίσκεται η χώρα. Να κατανοήσουμε την ουσία των δεινών μας, το
στρεβλό διοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο και να προχωρήσουμε άμεσα
στις μεγάλες διαθρωτικές αλλαγές, που θα δώσουνε ελπίδα και προοπτική
στον τόπο. Να απεγκλωβισθούμε από τη στρατηγική της απλής διαχείρισης
της κρίσης . Αν όμως αντιληφθούμε ότι η κρίση συνιστά την πρόκληση για
να επιχειρήσουμε την υπέρβαση απ’ ό,τι μας κρατά καθηλωμένους στην
αδράνεια, τότε μπορούμε να προσδοκούμε μια διαφορετική ελπιδοφόρα
πορεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου