Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Είκοσι κίτρινες κάρτες στο μπλοκάκι της τρόικας για τις μεταρρυθμίσεις

Συγνώμην δηλαδή, αλλά πρέπει να έλθει η Τρόϊκα γιά να μας υπενθυμίσει πως υπάρχει ανάγκη "καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της πάταξης της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής", ή "στο Δημόσιο, καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στην περικοπή πρόσθετων αποζημιώσεων και παροχών", "την αναμόρφωση του συστήματος συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων. Κανένα αποτέλεσμα καταγράφει στην περικοπή κοινωνικών επιδομάτων σε μη δικαιούχους και στην αναμόρφωση του όλου συστήματος, ενώ καθυστερήσεις διαπιστώνονται στο μέτωπο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.", ή μήπως διαφωνεί κανείς πως εν μέσω κρίσης οικονομικής δεν θα πρέπει να παρθούν "και μελλοντικά μέτρα, όπως η καθιέρωση εισοδηματικού κριτηρίου 45.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα πάνω από το οποίο θα κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα"...; 
MHM


Η πρώτη αξιολόγηση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα

Την απραξία των προηγούμενων μηνών στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, αλλά και αστοχίες σε προβλέψεις εσόδων και δαπανών, αναδεικνύει ο κατάλογος που αποκαλύπτουν Τα Νέα με τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων που παρέδωσε το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών στους επικεφαλής της τρόικας.


Αποτυχία σημειώνεται στον τομέα της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της πάταξης της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής. Επίσης, στο Δημόσιο, καθυστερήσεις διαπιστώνονται στην πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στην περικοπή πρόσθετων αποζημιώσεων και παροχών.


Η τρόικα αναμένει ακόμη πλήρη εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας και της αναμόρφωσης του συστήματος συντάξεων αναπηρίας και επιδομάτων. Κανένα αποτέλεσμα καταγράφει στην περικοπή κοινωνικών επιδομάτων σε μη δικαιούχους και στην αναμόρφωση του όλου συστήματος, ενώ καθυστερήσεις διαπιστώνονται στο μέτωπο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.


Εν αναμονή είναι επίσης η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ, ενώ «κανένα αποτέλεσμα» καταγράφεται στην πώληση περιουσιακών στοιχείων των ΔΕΚΟ μη στρατηγικής σημασίας και στο κλείσιμο και συγχωνεύσεις οργανισμών.


Ο κατάλογος αποκαλύπτει όμως και μελλοντικά μέτρα, όπως την καθιέρωση εισοδηματικού κριτηρίου 45.000 ευρώ για το οικογενειακό εισόδημα πάνω από το οποίο θα κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου