Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Οι Γερμανοί…(τουρίστες) ξανάρχονται

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Αύξηση σημειώνουν οι κρατήσεις των Γερμανών στην Ελλάδα, μετά τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με τον Πίτερ Φανκχάουσερ, διευθύνοντα σύμβουλο του κορυφαίου ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook στη Γερμανία.

Τις τελευταίες εβδομάδες που η χώρα απουσιάζει από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι κρατήσεις για τα ελληνικά θερινά θέρετρα έχουν αυξηθεί σημαντικά, αναφέρει ο κ. Φανκχάουσερ. «Η τάση των κρατήσεων εναρμονίζεται με τα δημοσιεύματα. Εάν τα πρωτοσέλιδα είναι αρνητικά, οι κρατήσεις μειώνονται, εάν δεν υπάρχουν πρωτοσέλιδα, αυξάνονται ξανά», δήλωσε στο Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουριστικών γραφείων και των αεροπορικών εταιρειών της Γερμανίας, το φετινό καλοκαίρι οι κρατήσεις προς την Ελλάδα είναι μειωμένες κατά το ένα τρίτο, καθώς οι Γερμανοί αποφεύγουν τη χώρα μετά το κλίμα δυσφορίας που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τους χειρισμούς της σχετικά με την κρίση χρέους που πλήττει τη χώρα.

Οι Γερμανοί τουρίστες είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, όπου τουρισμός αντιστοιχεί στο 1/5 του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, ενώ η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη πηγή τουριστών για τη χώρα. Το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα της χώρας από τον τουρισμό υποχώρησαν κατά 15%.
Πηγή: ΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου