Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Spiegel: Ελλάδα μια χώρα χωρίς κράτος

Δικό μου Σχόλιο
(ακολουθεί το άρθρο πιό κάτω)
Οι Γερμαναράδες έχουν φυσιικά απόλυτο δίκαιο σε όσα λένε περιγράφοντας το ΜΗ ΚΡΑΤΟΣ καί δεν τους χρειαζόμαστε.'Αλλωστε το γνωρίζει ο κάθε Έλληνας και μή πολίτης το πόσο ανίκανο και διεφθαρμένο είναι το Ελληνικό κρατικομπάχαλο. Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές καταντ΄λησαμε την Ελλάδα, με την ασύστολη λαμογιά των λίγων αχόρταγων αλλά καί με την ένοχη συμμετοχή στα ψίχουλα της διαφθοράς και διαπλοκής των παρανομούντων πολλών (καταπάτηση, δημοσίου, χτίσιμο αυθαιρέτου, φοροκλοπή, φοροδιαφυγή, διορισμοί από το παράθυρο, κλειστά μάτια σε παρανομίες, κλπ κλπ). Με απέναντί μας τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Βουλγάρους, τους Ρουμάνους, τους Κροάτες αλλά και τους Σκοπιανούς να μλην κοιμούνται όπως παλιά αλλά να μας ξεπερνούν σιγά σιγά σε βασικά πράγματα και τομείς (μιά μόλις ημέρα θέλει γιά να ιδρύσεις εταιρία στην Βουλγαρία καί την Αλβανία, καί απορούμε πχ, που με κλειστό ακόμη το κύκλωμα ων ευγενών  φορτηγατζίδων, που όλα τα φορτηγά στην Ελλάδα είναι πλέον με Βουλγάρικες πινακίδες) και εμείς να παραμένουμε αποχαυνωμένοι στο πατροπαράδοτο Ελληνικό δαιμόνιο καί την κουτοπόνηρη εξυπνάδα μας, που το μόνο που σκαριφιζόμαστε είναι λαμογιές και κομπίνες κρατικοδίαιτης σπατάλης, φοροδιαφυγής και λαμογιάς. 
Δυστυχώς όμως, οι Γερμαναράδες κάθε τι που γράφουν έχουν και τον σκοπό τους. Δεν το έγραψαν τυχαίο οι Σπηγκελιώτες το άρθρο, παρά για να μας υπενθυμίσουν να καθόμαστε στα αυγά μας και να μην ζητούμε διαγραφές χρέους, μέχρι τουλάχιστον να μας έχουν ξαφρίσει από ότι αξίζει στον τόπο, και να έχουμε γίνει πλήρης Ντώητσεν αποικία. Συγκεκριμένα υπενθυμίζουν στο άρθρο τους πως "«θετικοί απολογισμοί» από ελληνικής πλευράς «εξυπηρετούν τις περισσότερες φορές ως πάτημα για την επόμενη διεκδίκηση –αυτή τη φορά μίας δεύτερης απομείωσης χρέους»"!!! Με άλλα λόγια βουλώστε το Πακισταφγανοί, δεν αξίζετε να αυτοδιοικείστε! Καλός μέν αο σημερινός τοποτηρητής, το Στουρνάρι μας, αλλά από ανικανότητα άλλο τίποτα οι Σαμαροβενιζελιανοί. Κάψτε λοιπόν και το μπουρδέλο την βουλή σας, όπως έκαψαν και Γερμανοί παλιότερα το Ράϊχσταγκ, βάλετε και τον Γερμανόφρονα Γκαουλάϊτερ μας, τον Χερρ Μιχαλολιάκο, στην εξουσία, και να τελειώνουμε με τα Eυρω-failed states, μιά καί καλή, ξεκνώντας από την Ελλάδα και συνεχίζοντας με Πορτογαλλία,  Ιταλία, Ισπανία, και με την Γαλλία στο τέλος!
Μ.Η.Μπ.

Ναυτεμπορικη - http://www.naftemporiki.gr/story/749730
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Το άρθρο καταλήγει σχολιάζοντας ότι «όποιος έχει σαφή εικόνα της διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί κάποτε».

Ένα σκληρό άρθρο για την Ελλάδα δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Οι αρθρογράφοι του περιοδικού αν και διαπιστώνουν μια μικρή βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες, τονίζουν ότι η χώρα παραμένει αυτό που ήταν: μία χώρα χωρίς κράτος, τουλάχιστον χωρίς αποτελεσματικό κράτος», ενώ δεν διστάζουν να κάνουν παραλληλισμούς της Ελλάδας με το Αφγανιστάν.
Στο άρθρο με τίτλο, «Ο κατά φαντασίαν θεραπευμένος»,  δίπλα σε φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά  κάνει  λόγο για στασιμότητα στο πεδίο της δημοσιονομικής εξυγίανσης στην Ελλάδα.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στη μετακίνηση του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και κοινοτήτων, Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ, από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Αναπτυξιακής Βοήθειας και διερωτάται: «Η Ελλάδα, το πλήρες μέλος της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, μία αναπτυσσόμενη χώρα; Μάλιστα ένα ‘αποτυχημένο κράτος’ (failed state) όπως το Αφγανιστάν και σύντομα ίσως και το Πακιστάν»;
Το Spiegel σημειώνει ότι η μετακίνηση του Φούχτελ αποτελεί ενδεχομένως μία σύμπτωση στις ανακατατάξεις που επέφερε ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού». Ωστόσο, όπως επισημαίνει, αυτή η σύμπτωση «πέφτει στο μάτι» με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου.
Και άλλο πρόγραμμα βοήθειας
Επιπλέον το Spiegel αναφέρει ότι παράγοντες των Βρυξελλών εκτιμούν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί από το 2015 ένα ακόμη πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ύψους 8 έως 10 δισ. ευρώ.
«Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς υπόσχεται με αυτοπεποίθηση μία «προεδρία της ελπίδας», μιλώντας φυσικά για τη χώρα του, η οποία φέρει μαζί της για το διάστημα της εξάμηνης προεδρίας έναν θετικό απολογισμό». Όπως σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό, οι «θετικοί απολογισμοί» από ελληνικής πλευράς «εξυπηρετούν τις περισσότερες φορές ως πάτημα για την επόμενη διεκδίκηση –αυτή τη φορά μίας δεύτερης απομείωσης χρέους».
Τέλος το άρθρο καταλήγει σχολιάζοντας ότι  «όποιος έχει σαφή εικόνα της διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί κάποτε».
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου