Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ : Η απαξίωση της θεσμικής λειτουργίας της χώρας μείζον εθνικό ζήτημα

"Ευθύνη όλων μας είναι να ξαναστήσουμε τον σεβασμό στην δημοκρατία, που είναι σε τελική ανάλυση ο σεβασμός στον πολίτη." Γιατί κατά τον κ. Μπόλαρη "ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα είναι εν τέλει σεβασμός στον ιδρώτα του πολίτη".

Κάνοντας αναφορά στο παρελθόν, ο βουλευτής της ομάδας των Δημοκρατικών Ανεξάρτητων είπε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια κόμματα, οικογένεια, κοινωνία προέβαλλαν ως μείζον αγαθό τον καταναλωτισμό, όταν προτεραιότητά μας έπρεπε να είναι και παραμένει ο δικός μας εθνικός σχεδιασμός.
Η απαξίωση της θεσμικής λειτουργίας της χώρας μείζον εθνικό ζήτημα


Παρέμβαση βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη στην τελετή υποδοχής των σπουδαστών Εθνικής Σχολής Άμυνας σε ειδική συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας

Το πιο μεγάλο εθνικό ζήτημα σήμερα είναι αυτό της απαξίωσης της θεσμικής λειτουργίας της χώρας τόνισε ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Άμυνας σε ειδική συνεδρίαση υποδοχής τους που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Με σαφή υπαινιγμό στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως αυτό των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά και θέσεων της χώρας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ο κ. Μάρκος Μπόλαρης επεσήμανε ότι η διαχειριστική λογική και η κυρίαρχη πολιτική που επικράτησε και εξακολουθεί να ασκείται υποσκάπτει και υπονομεύει τη διαχείριση όλων των εθνικών θεμάτων.

Συνδέοντας την απαξίωση των κομμάτων με την απαξίωση της πολιτικής ηγεσίας ο βουλευτής Σερρών ανέφερε πως η αμφισβήτηση προς την πολιτική λειτουργία ακουμπά και τις ένοπλες δυνάμεις εξ αιτίας της προβληματικής λειτουργίας των θεσμών. Στάση αιτιολογημένη στο βαθμό που η διαχείριση του δημόσιου χρήματος αφορά τις προμήθειες των Ενόπλων δυνάμεων. Αυτά μάλιστα συμβαίνουν ακόμη και σε περίοδο που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Ο κ. Μπόλαρης επέστησε την προσοχή στο γεγονός πως το δημοσιονομικό, το δημόσιο έλλειμμα, το δημόσιο χρέος, προήλθε από άλλες πολιτικές που κατά βάση ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα πως ή θα πούμε ποιο είναι το πρόβλημα, ποια είναι η ασθένεια ή θα δίνουμε αντιπυρετικά και θα βαθαίνουμε τη κρίση;

Ευθύνη όλων μας είναι να ξαναστήσουμε τον σεβασμό στην δημοκρατία, που είναι σε τελική ανάλυση ο σεβασμός στον πολίτη. Γιατί κατά τον κ. Μπόλαρη ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα είναι εν τέλει σεβασμός στον ιδρώτα του πολίτη.

Κάνοντας αναφορά στο παρελθόν, ο βουλευτής της ομάδας των Δημοκρατικών Ανεξάρτητων είπε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια κόμματα, οικογένεια, κοινωνία προέβαλλαν ως μείζον αγαθό τον καταναλωτισμό, όταν προτεραιότητά μας έπρεπε να είναι και παραμένει ο δικός μας εθνικός σχεδιασμός.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα του θέματος των Σκοπίων. Αφού τόνισε πως είναι ιστορικά τεκμηριωμένο πως οι Σλάβοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον 6ο αιώνα και συνυπάρχουμε με αυτούς μετά τον εκχριστιανισμό τους και πως σλαβικό έθνος το οποίο να ήταν Μακεδόνες δεν υπάρχει, κι ούτε υπήρξε ποτέ μακεδονική γλώσσα, ζήτησε να κλείσει η εκκρεμότητα αυτή με σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και χωρίς φοβικά σύνδρομα, με ονομασία που θα παραπέμπει σε γεωγραφικό προσδιορισμό.

Η Ελλάδα δεν φοβάται τις διεκδικήσεις των Σκοπίων, είπε χαρακτηριστικά, αφού αυτές εξυπηρετούν άλλες λογικές. Για να καταλήξει πως, με επίρρωση της δικής μας ιστορικής ευθύνης, «μπορούμε να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να στείλουμε τα σωστά μηνύματα στα παιδιά για να ξαναβάλουμε μπρος την χώρα με αξίες για ανάκαμψη όχι μόνον της οικονομίας, αλλά και της παιδείας μας και του πολιτισμού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου