Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«Μην ανησυχείς, ο Άδωνις τα έχει όλα ρυθμισμένα»!...μέχρι και γιά τις Τούρκικες μοτοσυκλέτες συνοδείας καί γιά ελικόπτερα μεταφοράς νεκρών μερίμνησε!

Ο Αδωνις, ο δήμαρχος και οι Τούρκοι
09/01/2014 05:45 ΤΟ ΒΗΜΑ


Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη πριν από λίγες ημέρες και δείχνει σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια την εγκατάλειψη των νησιών αλλά και τη γραφειοκρατία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ανήμερα τα Φώτα ο υπουργός Αμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος αποφάσισε να πάει στο ακριτικό Καστελόριζο. Ο κ. Αβραμόπουλος διαθέτει από το παρελθόν σταθερούς δεσμούς με το Καστελόριζο και όταν συνάντησε τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνη Γεωργιάδη (φωτογραφία) στο Προεδρικό Μέγαρο ανήμερα την Πρωτοχρονιά τον προσκάλεσε και αυτόν να πάνε μαζί. Αλλο που δεν ήθελε ο Αδωνις. Για να πάνε όμως στο Καστελόριζο έπρεπε να επιστρατευθεί ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας (CJ 27 Spartan) που θα προσγειωνόταν στη Ρόδο και από τη Ρόδο ένα γιγαντιαίο ελικόπτερο Σινούκ που θα προσγειωνόταν στο Καστελόριζο.

Ως εδώ καλά, θα πείτε, αφού καλό είναι δύο υπουργοί (ήταν μαζί τους και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωσταράκος) που θυμήθηκαν το Καστελόριζο χρονιάρες ημέρες. Ο δήμαρχος του νησιού κ. Γ. Αχλαδιώτης, ο οποίος τους υποδέχθηκε δόξη και τιμή, απειλεί όμως σήμερα τον υπουργό Υγείας και κάθε άλλον υπεύθυνο με μήνυση. Τι είχε συμβεί; Την επομένη (7 Ιανουαρίου) ένας 57χρονος κάτοικος του Καστελόριζου υπέστη έμφραγμα. Δεν υπήρχε γιατρός στο νησί και οι συγγενείς του δεν ξέρουν τι να κάνουν. Υστερα από πολλά τηλεφωνήματα και παρακάλια αποστέλλεται ένα ελικόπτερο από τη Ρόδο για να τον μεταφέρει στο Νησί των Ιπποτών. Ωσπου να γίνουν οι ρυθμίσεις για να πετάξει το ελικόπτερο ο ασθενής πέθανε. Και όταν το ελικόπτερο προσγειώνεται, φθάνει χωρίς να έχει... γιατρό στο πλήρωμά του. Ετσι αναγκάζεται ο αγροτικός γιατρός του Καστελόριζου να συνοδεύσει τον νεκρό πλέον στη Ρόδο. Ενώ πετούσαν προς τη Ρόδο συμβαίνει ένα τροχαίο ατύχημα στο Καστελόριζο και ένας κάτοικός του τραυματίζεται σοβαρά. Πού ήταν ο γιατρός για να τον περιθάλψει; Πουθενά. Επειτα από ώρα διαπίστωσαν ότι ο γιατρός του πολυϊατρείου του ακριτικού νησιού είχε βάλει μέσο και αποσπάστηκε στον... Βύρωνα.

Ο εν λόγω γενικός γιατρός γνώριζε έναν υπουργό και κατάφερε να φύγει με απόσπαση από το Καστελόριζο. Τι να έκανε χειμωνιάτικα στο Καστελόριζο; Οι συγγενείς του τραυματία επάνω στην απελπισία τους (ο τραυματισμένος έχανε πολύ αίμα) τον έβαλαν σε ένα καραβάκι και τον μετέφεραν «απέναντι» στην Τουρκία. Και εκεί τους περίμενε μια έκπληξη. Οι Τούρκοι όχι μόνο είχαν έτοιμο ασθενοφόρο αλλά το συνόδευσαν ως το νοσοκομείο αστυνομικοί μοτοσικλετιστές. Ο τραυματίας σώθηκε χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ. Την ημέρα που έφθαναν οι δύο υπουργοί όμως στο Καστελόριζο ο δήμαρχος του νησιού τους είχε παρακαλέσει να κοιτάξουν τα θέματα υγείας στο νησί. Και ο Αδωνις πετάχτηκε και είπε: «Μην ανησυχείς, τα έχω όλα ρυθμισμένα». Αυτός είναι και ο λόγος που τώρα θα αντιμετωπίσει, όπως και άλλοι, τη μήνυση του δημάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου