Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Γερμανική κρίση ειλικρίνειας και Ελληνική πολιτική ανικανότητα


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός
Για το ότι τα Γερμανικά ΜΜΕ κατά καιρούς έχουν γράψει λόγια γεμάτα χολή εναντίον της χώρας μας και των Ελλήνων ουδείς αμφιβάλλει. Και βέβαια εδώ, οι δικοί «μας», οι πολιτικοί...ταγοί του έθνους πάντα τα κατακεραύνωσαν!!! Από μακριά και εκ του ασφαλούς!!! Άλλωστε που καιρός για ηρωισμούς, εδώ έχουν να σώσουν την δουλειά του, το τομάρι τους… Είναι για να μείνουν και οι πολιτικοί άνεργοι μαζί με το 1,5 εκατομμύριο των Ελλήνων… Θα γίνουν και αυτοί «λαουτζίκος»;

Και καλά ήρωες στην ζωή τους δεν υπήρξαν ποτέ… Πότε άλλωστε σήκωσαν το ανάστημα τους, πχ σε μια περίοδο κρίσης, σε μια διαπραγμάτευση; Φαίνεται να εφαρμόζουν το ρητό «του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ»!!! Αλλά το να μην εκμεταλλεύονται όμως και τις ευκαιρίες που τους δίνονται από τους ίδιους τους Γερμανούς, ε, αυτό ξεπερνά κάθε όριο. Γιατί στην Γερμανία πέρα από τις φωνές εκείνες, που γιατί μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, , υπάρχουν και οι φωνές που μιλούν με ειλικρίνεια και λένε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη. Και για να είμαστε ακριβείς, δεν τα λένε, τα γράφουν.

Δύο πολύ πρόσφατα παραδείγματα είναι από δημοσιεύματα της εφημερίδας Süddeustsche Zeitung. Στο πρώτο δημοσίευμα η εν λόγω εφημερίδα με εκτενές άρθρο της αναφέρεται της στο ότι οι Γερμανοί γνώριζαν ότι η Ελλάδα αγοράζοντας τα Leoprad 2 θα βυθιζόταν στο χρέος καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει τα άρματα μάχης. Συγκεκριμένα γράφει η SZ ότι «Υπάρχουν γερμανικοί κολοσσοί που συνέβαλαν στη διαφθορά, γερμανικές τράπεζες που έδωσαν δάνεια, ενώ η γερμανική οικονομία σε ορισμένες συναλλαγές γνώριζε εκ των προτέρων ότι η Ελλάδα βυθίζονταν όλο και περισσότερο στα χρέη».

Και στο άρθρο αυτό υπάρχουν και συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την πώληση των Leopard 2 στην Ελλάδα όπως ότι «Όταν η Krauss - Maffei Wegmann έκανε αγώνα για να εξασφαλίσει την παραγγελία, γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να την πληρώσει. …. Μάλιστα η Γερμανία θα έπρεπε να εξασφαλίσει εγγυήσεις για την ασφάλιση των εξαγωγών προς την Ελλάδα από πιστωτικούς κινδύνους, πράγμα που δεν έκανε». Και στην συνέχεια του άρθρου αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα ότι «Επτά γερμανικές τράπεζες ήταν διατεθειμένες να δώσουν το απαραίτητο δάνειο …ποια όμως το έδωσε τελικά παραμένει ανοιχτό…το βέβαιο είναι ότι η Αθήνα πλήρωσε τα τεθωρακισμένα με δανεικά σε ποσοστό πάνω από το 90%».

Τώρα να προσθέσουμε εμείς και σε τι τιμή αγοράσαμε τα τεθωρακισμένα αυτά, τι μίζες δόθηκαν και τι άλλα σκάνδαλα ακολούθησαν την αγορά των Leopard 2; Και θα θυμίσουμε εδώ και κάτι άλλο που κάποιοι το …ξεχνούν. Το Ελληνικό Δημόσιο κατάφερε να αγοράσει σύγχρονα και επαρκή πυρομαχικά για τα άρματα μάχης αυτά μόλις τον Ιούνιο του 2012 όταν υπογράφηκε και η σχετική σύμβαση προμήθειας τους!!! Με λίγα λόγια στις 20 Μαρτίου 2003 υπογράφηκε η κολοσσιαία σύμβαση προμήθειας 170 αρμάτων μάχης Leopard 2HEL, ύψους 1,73 δις ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που καταβλήθηκε σε μεταγενέστερο χρόνο και μετά από 9 χρόνια (!!!), στις 15 Ιουνίου 2012, η σύμβαση για την απόκτηση σύγχρονων πυρομαχικών για αυτά. Όταν υπογράφηκε η σύμβαση για την απόκτηση των αρμάτων, που είχε υπογραφεί από τον Γιάννο Παπαντωνίου, σε αντίθεση με όλα τα διεθνή κρατούντα, δεν περιλαμβανόταν η απόκτηση αντίστοιχων σύγχρονων πυρομαχικών!!! Φαίνεται τότε δεν τους απασχολούσαν τα …βλήματα…, η προμήθεια τους απασχολούσε!!! Των αρμάτων εννοούμε… Όχι την άλλη «προμήθεια»!!!

Αλλά η Γερμανική εφημερίδα δεν σταματά εδώ. Στην οικονομική ανάλυσή της για την ευρωκρίση, η Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει ως «επιτυχία σε πολύ λεπτή βάση» το πρωτογενές πλεόνασμα που φέρεται να πετυχαίνει η Ελλάδα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά από έξι χρόνια κατάρρευσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, αρκεί μια μικρή αύξηση στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών (μερικοί τουρίστες περισσότεροι) για να κάνει κανείς λόγο για ανάπτυξη. «Είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να λέει στο Νταβός ότι το ελληνικό ποτήρι είναι μισογεμάτο, αλλά πόση αξία έχει αυτή η ανάπτυξη εκεί όταν η παραγωγή είναι στο ναδίρ, όταν οι εξαγωγές είναι στάσιμες και η χώρα εξαθλιώνεται», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.

Δηλαδή τι καλύτερη υποστήριξη μπορεί να βρει η χώρα μας σε αυτά τα άρθρα της Γερμανικής εφημερίδας; Συνοπτικά η εφημερίδα είτε αποκαλύπτει το παιχνίδι που έπαιξαν σε βάρος μας οι Γερμανοί είτε υπερχρεώνοντας την Ελλάδα αρχικά, για να την σώσουν (!!!) μετά, είτε διαφθείροντας πολιτικούς, και διεφθαρμένος δεν είναι μόνον όποιος τα «παίρνει» αλλά και όποιος τα «δίνει», είτε τώρα με την εφαρμογή μιας πολιτικής άκρατης λιτότητας που έχει πενιχρά θετικά αποτελέσματα, στηρίζεται σε μια πολύ λεπτή βάση και πάνω από όλα έχει ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ μία χώρα.

Και τι έγινε; Είδε κανένας από εμάς η κυβέρνηση να «εκμεταλλεύεται» πολιτικά, στις διαπραγματεύσεις της, ή όπου αλλού πρέπει αυτά που γράφουν οι ίδιοι οι Γερμανοί; Τις καυτές αυτές αλήθειες; Αλλά θα πει κάποιος, εδώ δεν «εκμεταλλεύεται» τις πολεμικές αποζημιώσεις, τα κατοχικά δάνεια και όλα τα άλλα, με αυτά θα ασχοληθεί ο κύριος Σαμαράς ή ο συνεταίρος του κ. Βενιζέλος; Αυτοί έχουν να ασχοληθούν με σοβαρότερα θέματα… Για παράδειγμα την κατρακύλα των κομμάτων τους στις επερχόμενες εκλογές. Ή για το πώς θα μοιράσουν προεκλογικά κανένα «κουλούρι Θεσσαλονίκης» (για περισσότερα πράγματα δεν υπάρχουν λεφτά…) μπας και υφαρπάξουν καμιά ψήφο με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν. Άλλωστε αυτό δεν έκαναν και κά
νουν τόσα χρόνια παραμονές εκλογές;;; Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα!!!
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2014/01/blog-post_9769.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου