Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΑΣ: Η γυναίκα του δράστη εξαφάνισε γκλομπ και έντυπα της Χ.Α

Ηλεκτρονική Έκδοση 

Ο δράστης ήρθε πάνω στη συμπλοκή, πάρκαρε και μαχαίρωσε

Το θύμα της επίθεσης, Παύλος ΦύσσαςΤο θύμα της επίθεσης, Παύλος Φύσσας

Την ομολογία του 45χρονου ως δράστη και το γεγονός ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (σ.σ. Χρυσή Αυγή) επιβεβαίωσε και επισήμως η Ελληνική Αστυνομία, στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο σπίτι του δράστη βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer), ενώ η γυναίκα του κατέθεσε ότι είχε ήδη απομακρύνει ένα γκλομπ και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα Φωτ.: Στέλιος ΣτεφάνουΤα γραφεία της Χρυσής Αυγής στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα Φωτ.: Στέλιος Στεφάνου
Το συγκεκριμένο υλικό αναζητείται. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτεταμένες έρευνες, παρουσία εκπροσώπων των Δικαστικών Αρχών, βρίσκονται σε εξέλιξη και σε διάφορους άλλους χώρους, οικίες και γραφεία, για την αναζήτηση στοιχείων και πειστηρίων που σχετίζονται με το δράστη και την πράξη της ανθρωποκτονίας.
 
Από την ίδια ενημέρωση προκύπτει ότι ο δράστης ήρθε με αυτοκίνητο (που μπήκε αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας της Π.Τσαλδάρη), την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων, πάρκαρε, κατέβηκε κρατώντας μαχαίρι και χτύπησε τον Π.Φύσσα με δύο μαχαιριές στο θώρακα (σ.σ. στην καρδιά).
 
Η σύλληψη του δράστη έγινε από ομάδα ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή και ειδοποιήθηκε για τη συμπλοκή. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ο Π.Φύσσας κειτόταν ήδη μαχαιρωμένος και οι αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως θύτη τον 45χρονο που τελικά ομολόγησε. Κοντά στο αυτοκίνητό του βρήκαν πεταμένο και το μαχαίρι (στιλέτο).
 
Ο 45χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του,θα οδηγηθεί στις 17.00 το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.
 
Αναλυτικά οι σχετικές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:
 
Καλημέρα σας.
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την ανθρωποκτονία 34χρονου ημεδαπού, που έγινε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κερατσίνι Αττικής και τη σύλληψη του 45χρονου δράστη.
 
Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, την ώρα που στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60 βρισκόταν σε εξέλιξη επεισόδιο-συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων ατόμων, ο δράστης κατέφθασε στο σημείο με το αυτοκίνητό του και αφού το στάθμευσε, κατέβηκε και με ένα μαχαίρι που είχε μαζί του κατάφερε χτυπήματα στο θύμα.
 
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή και ενημερώθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη συμπλοκή, προσέτρεξε άμεσα στο περιστατικό. Την ώρα που οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, το θύμα είχε δεχθεί ήδη τα χτυπήματα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υπέδειξαν ως δράστη τον 45χρονο, ο οποίος και συνελήφθη επιτόπου.
 
Στο χώρο της συμπλοκής και σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι-στιλέτο με ίχνη αίματος.
 
Το θύμα μεταφέρθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ σύμφωνα με τους ιατρούς, φέρει δύο τραύματα στο αριστερό ημιθωράκιο.
 
Ο δράστης, κατά την εξέτασή του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από μαρτυρικές καταθέσεις.
 
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής (tazer). Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, στην οικία, υπήρχαν επιπλέον ένα πτυσσόμενο γκλομπ και έντυπο υλικό συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, τα οποία απομάκρυνε, μετά το περιστατικό, και αναζητούνται.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου