Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ο μίτος του εναγκλαλισμού αστυνομίας καί Χρυσήγς Αυγής ξεδιπλώνει...καί ώ του θαύματος!...

Παραιτήσεις - βόμβα στην ΕΛ.ΑΣ - Παραιτήθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος και ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Στ. Ελλάδας

Οι κύριοι Δικόπουλος και Κασκάνης
- Σε διαθεσιμότητα, τέθηκαν: ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης

- Αφορμή οι καταγγελίες ότι δεν υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Χαλκίδα την Παρασκευή και δεν ενημερώθηκε το αρχηγείο!


- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ρ- Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε εξηγήσεις από τους δυο επιθεωρητές για υποθέσεις που σχετίζονται και με την Χρυσή Αυγήαγδαίες είναι οι εξελίξεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Στην δίνη των γεγονότων που έχουν να κάνουν με την δράση της Χρυσής Αυγής συμπαρασύρονται και υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας. 

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν πριν από λίγο, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης ΔικόπουλοςΟ Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος ΚασκάνηςΟ Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, ο ένας επικαλείται προσωπικούς λόγους, όμως ο έτερος κάνει λόγο για έντονη αντιπαράθεση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για χειρισμούς τόσο σε υποθέσεις της Χρυσής Αυγής όσο και σε υποθέσεις με δραπέτες φυλακών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι:

  Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος έκανε δεκτές τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη οι οποίες του υποβλήθηκαν σήμερα για προσωπικούς λόγους.

Επίσης: με Απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.


Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου